ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procesul de evaluare a bunurilor imobile va fi mai transparent și eficient

12:58 | 08.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Guvernul îmbunătățește transparența și eficiența procesului de evaluare a bunurilor imobile. Un proiect, care are drept scop alinierea la standardele internaționale și europene, precum și optimizarea evaluării în scopul impozitării, a fost aprobat astăzi de către Cabinetul de miniștri, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare a Executivului. 

Astfel, va fi inițiată monitorizarea de stat a activității de evaluare și va fi simplificată aprobarea standardelor de evaluare. Totodată, modificările prevăd crearea mecanismului de contestare și examinare a reclamațiilor ce țin de valoarea estimată a bunurilor imobile.

De asemenea, va fi creat sistemul informațional automatizat „Registrul prețurilor”, care va conține informații relevante despre tranzacțiile imobiliare.

Modificările vor contribui la modernizarea activității de evaluare a bunurilor imobile și vor asigura transparența în activitatea de evaluare pentru autoritățile publice locale și centrale, persoanele fizice și juridice.

img24005156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!