ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu un grup de investitori 

13:53 | 10.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova este o țară prietenoasă și sigură pentru investiții, iar Guvernul este interesat în atragerea capitalului pe termen lung, care să asigure o creștere economică durabilă. Mesajul a fost transmis astăzi de premierul Dorin Recean, într-o discuție cu un grup de potențiali investitori străini în Republica Moldova, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare a Guvernului, prim-ministrul a salutat interesul oamenilor de afaceri, menționând că Republica Moldova are multe oportunități care pot fi valorificate, în sectoare ca infrastructura, energia, electronică, tehnologiile informaționale și agricultura. „Moldova are talent, are inovație și este în căutare de investiții și capital pe termen lung, care să ne ajute să modernizăm economia”, a menționat premierul.

Investitorii au fost interesați de domeniile cu cel mai mare potențial de creștere, dezvoltarea pieței de capital și de măsurile actuale ale Guvernului pentru îmbunătățirea climatului de afaceri. Au fost abordate cele mai recente reforme implementate de autorități, inclusiv în procesul de aderare la Uniunea Europeană. „Este important să oferim businessului timpul necesar pentru a se adapta la toate schimbările legislative și să ne asigurăm că au toate resursele necesare pentru aceasta”, a spus Dorin Recean.

De asemenea, a fost discutată situația regională în contextul agresiunii ruse în Ucraina. Șeful Guvernului a menționat că Republica Moldova dorește să contribuie la procesul de reconstrucție a statului vecin și are un aport considerabil în asigurarea securității regionale.   

La întrevedere au participat peste 30 de investitori atât europeni, cât și din alte state.

img24005251

img24005251

img24005251

img24005251

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!