ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hidrologii au avertizat asupra riscului de inundații locale

16:38 | 10.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru astăzi avertizare de formare a scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale, transmite MOLDPRES.

„În legătură cu avertizarea meteorologică privind căderea ploilor de scurtă durată, izolat averse puternice (15-25 l/m2), pentru data de 10 iulie, se prognozează izolat formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale”, indică sursa citată.

Potrivit meteorologilor, astăzi, până la ora 23.00, pe arii extinse, se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-25 l/m2) și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

În caz de Cod galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, iar fenomenele meteorologice prognozate sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

img24005265

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!