
Artistul plastic Ludmila Furdui: ”Am realizat peste 1500 de costume în teatru”
Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Artistul plastic Ludmila Furdui, Maestru în Artă, a realizat de-a lungul activității sale pete 1500 de costume în teatru. În calitate de șef al secției producție și montare artistică în Teatrul Național "E. Ionesco", în stagiunea teatrală 2021-2022, a organizat și realizat lucrările de confecționare ale decorului și costumelor la cinci spectacole, informează MOLDPRES.
Solicitată de agenție, Ludmila Furdui a menționat că este vorba de spectacolele ”Fiți sănătos, domnule" de Pierre Chesno, în regia lui Petru Vutcărău, "Regele Lear" de William Shakespeare, în regia lui Mihai Tărnă, "O zi din viata lui Helen" de Helmut Peschina, "Peter Pan" de James Wattndww Bierrie, ambele regizate de Sergiu Chiriac, "Lectia" de Eugene Ionesco, în regia lui Vitalie Drucec.
În prezent, Ludmila Furdui lucrează la o carte de versuri pe care o va edita în timpul apropiat. Totodată, ea se pregătește de o expoziție personală, care va fi vernisată pe 7 octombrie la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși”.
Ludmila Furdui s-a născut pe 19 iunie 1962 în orașul Chișinău. A absolvit Școala de arte plastice pentru copii din orașul Cahul (1977), Colegiul Republican de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală” (1981) și Academia de Arte Plastice, Facultatea de Arte Plastice și Design Interior, specializarea design textil, din Sankt Petersburg. Activează în diverse genuri ale arte: tapiserie, pictură, grafică de carte, scenografie și costume teatrale. În 2013 a fost distinsă cu titlul onorific Maestru în Artă.
Legea cinematografiei va fi modificată. Sergiu Prodan: „Este soluția potrivită, putem asigura o creștere reală și durabilă a industriei cinematografice”
Ziua Universală a Iei, celebrată pentru prima dată la sediul Comisiei Europene din Bruxelles
125 de ani de la nașterea lui Antoine de Saint-Exupéry, marcați la Biblioteca Națională
GALERIE FOTO // IA românească, purtată cu mândrie în Republica Moldova – simbol al rădăcinilor și identității naționale
Ziua Internațională a Iei. Muzeul Național de Etnografie organizează o defilare a portului popular dedicat cămășii cu altiță
Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău are un nou logo: Turnul de Apă devine simbolul identității vizuale a instituției
Republica Moldova preia bune practici din România pentru dezvoltarea destinațiilor turistice
Expoziția de fotografie „Născut la victorie” a artistului ucrainean Boris Bukhman, prezentată la Muzeul Militar și Istoric al Moldovei
Teatrul „Luceafărul” a deschis turneul european cu spectacolul „1946” la Strasbourg
Sprijinul Marii Britanii pentru R. Moldova, reafirmat în cadrul unei întâlniri la Parlamentul britanic. Igor Grosu: „Cooperarea noastră strategică este un pilon important pentru consolidarea democrației”
R. Moldova și Polonia consolidează cooperarea în agricultură printr-un nou acord semnat la Chișinău
Opt persoane au avut nevoie de intervenția ambulanței după ce au făcut șoc anafilactic
Prima tranșă a pensiilor și alocațiilor sociale pentru luna iulie, finanțată de CNAS
Programul „Citește-mi 100 de povești” se extinde. Peste 56 de mii de volume de carte vor ajunge în grădinițele din R. Moldova
INTERVIU MOLDPRES // Sergiu Prodan:„Relația culturală dintre Republica Moldova și România este solidă și are o perspectivă promițătoare”
Vicepremierul Cristina Gherasimov: „Perioada președinției poloneze a fost cu realizări semnificative în parcursul european al R. Moldova”
Vladislav Kulminski a fost numit în funcția de ambasador în Statele Unite ale Americii
Oleg Serebrean este noul ambasador al Moldovei în Turcia. Decretul de numire a fost publicat în Monitorul Oficial
Deținutul fugar de la Penitenciarul Tighina, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile
VIDEO // Un grup infracțional care punea în vânzare acte de identitate false, destructurat de PCCOCS și SPIA
Experți din șapte țări au participat la un atelier regional de secvențiere genomică la Chișinău
Polonia își încheie președinția semestrială în Consiliul UE: a confirmat influența Varșoviei și rolul său de putere regională
VIDEO // Peste 70% dintre proprietarii de terenuri necesare pentru construcția LEA Vulcănești-Chișinău au primit deja compensațiile de expropriere
Programul de stagii al UE și Guvernului. Premierul Dorin Recean:„Profesionalizăm administrația publică și pregătim o generație de lideri tineri instruiți, energici și motivați să modernizeze și să capaciteze statul”
Igor Grosu la Londra: Recunoașterea permiselor de conducere moldovenești în Marea Britanie, aproape de finalizare