
Teatrul ”Geneza Art” va prezenta spectacolul ”TOC”
Chişinău, 13 mai /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, în regia Danielei Burlaca, va fi prezentat duminică, 14 mai, la ora 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” din capitală, relatează MOLDPRES.
Potrivit organizatorilor, ”TOC” spune povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive (TOC) care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta întârzie, cei șase pacienți vor începe o ședință ad-hoc de terapie în grup, în cursul căreia vor ajunge la cele mai trăsnite și totuși plauzibile concluzii. Comedia a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucându-se de peste 12 ani în mai mult de 20 de țări cu casa închisă. De fapt, în lume, peste 100 milioane de persoane suferă de TOC – Tulburare Obsesiv Compulsivă – o tulburare de anxietate caracterizată de gânduri intruzive care produc frică, agitație, comportamente repetitive. Este vorba despre un spectacol care combină psihologia cu tuse de umor de bună calitate.
În aceeași zi, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul „Capcana” după „Fuga” de Mihail Bulgakov, în regia lui Petru Hadârcă. Potrivit regizorului Petru Hadârcă, ideea spectacolului a apărut în contextul discuțiilor despre cultura rusă și despre responsabilitatea autorilor și impactul operelor create asupra mentalităților și asupra formării opiniei sociale, discuții generate de războiul din Ucraina. ”Consider că nu interzicerea, ci, dimpotrivă, lectura, relectura, însoțite de analize la rece, de discuții și reflexie pe detalii ne-ar ajuta să înțelegem ce se întâmplă astăzi și, poate, am înțelege de ce s-a ajuns din nou la confruntarea dintre două lumi, dintre două modele atât de diferite de organizare a vieții și societății. Pentru un exercițiu de acest fel am ales soarta și opera lui Mihail Bulgakov”, a specificat regizorul. Din distribuție fac parte actorii Alexandru Leancă, Diana Decuseară, Alexandru Pleșca, Corina Rotaru, Emil Gaju, Angela Ciobanu, Ion Mocanu, Anatol Durbală, Petru Oistric, Dan Melnic ș.a.
Tot duminică, la 19.00, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va găzdui spectacolul ”Maestrul și Margareta” de Mihail Bulgakov în regia lui Velri Beleakovici, prezentat de Teatrul Modern din Poltava, Ucraina.
Sâmbătă, 13 mai, la 18.00, la Teatrul ”Alexei Mateevici” va avea loc spectacolul ”Micul Prinț”, montat de regizorul Mihai Țărnă după una dintre cele mai populare cărți din lume și cea mai cunoscută lucrare a autorului francez Antoine de Saint-Exupéry, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță în regia lui Alexandru Cozub și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”3+ Cristina pe frecvența iubirii”, realizat după un scenariu de film de Daniela Burlaca.
Agenda „Mărțișor 2025”// „La MĂRGĂRITARE - Mărțișorul Copiilor”, duminică, la Palatul Național
Lidia Colesnic, bibliotecara care inspiră, educă și creează legături între oameni
„Steaua fără nume” de Mihai Sebastian, sâmbătă la Naționalul „Mihai Eminescu”
Agenda „Mărțișor 2025”// Ștefan Bănică alături de Orchestra Simfonică „George Enescu”, sâmbătă, pe scena Palatului Național
„Feminitate”, expoziție de tablouri ale pictorițelor Galina Vieru și Natalia Yampolskaia, vernisată la Madrid
„Chirița în concert la Chișinău”, absurditățile lumii contemporane surprinse într-o abordare inedită
O expoziție inedită a fost inaugurată la Parlament
Agenda „Mărțișor 2025”// „LUPII SIMFONIC” alături de Orchestra Filarmonicii, vineri seara la Palatul Național
Mărțișorul, sărbătorit în Kazahstan printr-un concert de muzică populară și o expoziție a portului popular
Ministerul Muncii și Protecției Sociale va acorda în luna curentă plăți unice pentru specialiștii din asistența socială
ANSP anunță o scădere cu 40 la sută a cazurilor de gripă
Cu sprijinul UE, R. Moldova va beneficia de două studii privind lanțurile valorice pentru grâu, porumb și floarea-soarelui
Academia „Ștefan cel Mare” a prezentat oferta educațională la târgurile de la Edineț și Hâncești
Igor Grosu la Conferința de analiză post-electorală: „Vom veni cu mai multe amendamente la legea 381 care să reducă la maxim tentativele de destabilizare a țării și a influențării alegerilor”
Combaterea corupției electorale în vizorul deputaților
Raionul Făleşti, printre localităţile fruntaşe în gestionarea eficientă a deşeurilor
O grupare specializată în distribuirea drogurilor a fost destructurată de polițiștii din nordul țării
Șeful guvernului din Fâșia Gaza a fost ucis în atacurile israeliene
Atacuri reciproce cu drone între Ucraina și Rusia, soldate cu răniți, incendii și pene de curent
Patru acte permisive în domeniul construcțiilor pot fi solicitate şi obținute online
VIDEO // Măsuri pentru gestionarea restanțelor. Ministrul Dan Perciun: „Vom solicita universităților să respecte numărul maxim de restanțe admisibile”
Consiliul Uniunii Europene a aprobat sprijinul financiar de 1,9 miliarde de euro pentru Republica Moldova
Premiera spectacolului „Pescărușul”, de Anton Cehov, miercuri, 19 martie, pe scena Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale”
Vicepremierul Mihai Popșoi, la „Raisina Dialogue” în India: „Poziția Republicii Moldova nu s-a schimbat - solidaritatea cu Ucraina rămâne fermă”
Municipiul Ungheni îşi consolidează poziţia de membru al reţelei oraşelor europene Eurocities