
ASD atenționează că accesele neautorizate la drumurile publice constituie pericol pentru siguranța rutieră
Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat astăzi că atestă cazuri frecvente de nerespectare de către agenții economici, care activează în zona adiacentă drumurilor publice naționale, a prevederilor din Legea Drumurilor, ce reglementează amplasarea obiectivelor în zona drumului public şi/sau în zonele de protecţie ale acestuia, transmite MOLDPRES.
Potrivit ASD, mai multe cazuri recente de nerespectare a legislației în domeniul rutier au fost înregistrate pe drumurile naționale M1, M2, M5, R1, R2, R3, R6, R14.
„În aceste zone au fost construite noi accese la drumurile naționale, care nu au fost autorizate de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, au fost demolate parapetele metalice de siguranță, lucrările fiind executate fără respectarea cerințelor în domeniu, fapt ce prezintă un risc sporit de accidente pe drumurile naționale. De asemenea, accesele neautorizate creează dificultăți pentru lucrările de întreținere a sectoarelor de drum, acestea fiind amplasate în zona de siguranță a drumului”, indică instituţia.
Administrația de Stat a Drumurilor, care este responsabilă de întreținerea, reparația și administrarea drumurilor naționale, atenţionează agenții economici și persoanele fizice să nu efectueze lucrări neautorizate, să nu desfășoare activități comerciale în zona de siguranță a drumurilor publice naționale, fără acte permisive, eliberate de autoritățile de profil. Totodată, drumarii solicită organelor de drept să se autosesizeze în aceste cazuri.
În prezent, pe traseele naționale, în raza de 20 km a municipiului Chișinău, sunt construite 421 de accese, dintre care doar 49 sunt autorizate, conform sursei citate.
Foto: ASD
FOTO Lucrările pe șantierul ocolirii Vulcănești avansează, cu un progres de 80%
Purtătorul de cuvânt al Guvernului: „Banii din Planul de creștere al Uniunii Europene pentru Moldova impulsionează economia”
Serviciile de apă și canalizare vor fi gestionate mai eficient printr-un nou sistem informațional național
100 mii de contoare inteligente pentru electricitate vor fi instalate în gospodăriile din Republica Moldova până la sfârșitul anului 2027
FOTO Lucrările de reabilitare a sistemului centralizat de irigare din raionul Ștefan Vodă, în etapa de finalizare #MoldovaPoate
Noi direcții de finanțare în agricultură, aprobate de Guvern
Dolarul crește, iar euro își menține valoarea
Viceprim-ministra Doina Nistor, după ce SUA au expediat notificări privind tarifele vamale: „Guvernul rămâne angajat în apărarea intereselor economice naționale”
FOTO // Două familii din Căușeni, revenite de peste hotare, dezvoltă o afacere de succes în domeniul creșterii legumelor
Rusia a atacat Odesa în plină zi: cel puțin 11 răniți
Trump anunță că Statele Unite vor furniza arme Ucrainei prin intermediul NATO
Mihai Popșoi: „Croația rămâne un partener de încredere pentru Republica Moldova”
În Aeroportul Internațional Chișinău au fost inslatate puncte cu apă potabilă gratuită
Un bărbat riscă patru ani de pușcărie pentru că a sustras bani de pe cardul unei femei
Procurorii cer 13 ani de închisoare pentru Marina Tauber
Danemarca oferă 7 milioane de euro pentru consolidarea capacităților de apărare ale Republicii Moldova
Restricții de circulație pe strada Vadul lui Vodă
Doi tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri în nordul țării
Raport Promo-LEX: Cheltuieli de cel puțin 20 de milioane de lei, ascunse de partidele politice în 2024
Parc de autobuze la Bălți, cu sprijinul României. 22 de unități de transport vor intra în circuitul public
VIDEO // Sezonul de conservare e în toi: Castraveții – la mare căutare în piețele din Chișinău
Premierul Dorin Recean, în dialog cu ministrul danez al Apărării, Troels Lund Poulsen - „O Europă sigură”, angajamentul președinției daneze a Consiliului Uniunii Europene
Șeful Statului Major al Armatei franceze: Rusia a desemnat Franța drept primul său adversar în Europa
Satul Fundurii Noi, tot mai aproape de acces la apă potabilă
Programul „Farmacie în satul tău” atinge pragul de 100 de unități deschise în zonele rurale