
Proiectele comune moldo-române au fost abordate în discuția Nataliei Gavrilița cu Marcel Ciolacu
Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a avut o întrevedere cu o delegație parlamentară a României, condusă de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.
Subiecte discutate au vizat colaborarea bilaterală, cu accent pe realizarea proiectelor comune de viitor între Republica Moldova și România în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Oficialii au discutat soluții posibile pentru fluidizarea traficului de mărfuri la frontieră, inclusiv prin crearea unor echipe mixte. De asemenea, au fost abordate subiecte ce țin de accelerarea realizării în practică a proiectelor de infrastructură și apropierea businessului din cele două state, mai ales prin crearea condițiilor atractive pentru investițiile românești.
Șefa Cabinetului de miniștri a mulțumit României pentru sprijinul constant și necondiționat oferit țării noastre în ultima perioadă, mai ales în susținerea parcursului european al Republicii Moldova.
„Mă bucur că relațiile noastre istorice cunosc o apropiere fără precedent. Vă mulțumesc pentru asistența acordată Republicii Moldova în toate domeniile, dar în mod special pentru susținerea dezideratului nostru de a ne ancora ferm în spațiul european. Aceasta este cea mai mare preocupare a Executivului și o prioritate a actualei guvernări. Contăm pe sprijinul politic al României în acceptarea cererii de aderare a Republicii Moldova la UE. Or, știm că drumul spre Europa trece prin România”, a subliniat Natalia Gavrilița.
Președintele Camerei Deputaților de la București, Marcel Ciolacu, a reconfirmat faptul că România va fi mereu alături de Republica Moldova. Oficialul și-a exprimat încrederea că țara noastră va obține statutul de țară candidat.
„Într-adevăr, traversăm cu toții o perioadă foarte încărcată, iar România nu face o favoare Republicii Moldova prin suportul oferit dincoace de Prut. România are obligația de a ajuta Republica Moldova cu tot ce poate. Știm că sunteți dependenți de Rusia de atâția ani, știm că, odată cu războiul din regiune, ați devenit și mai vulnerabili. Va trebui împreună să depășim acest moment complicat. Continuați să parcurgeți drumul început, să implementați reformele necesare. Din partea noastră, aveți toată deschiderea, inclusiv pentru a face față provocărilor economice majore. Încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru a veni cu un suport real pentru Republica Moldova”, a adăugat Marcel Ciolacu.
Delegația română, în frunte cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, se află în țara noastră ca răspuns la invitația lansată de președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.
Foto: Guvern
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit la Paris cu moldovenii stabiliți în Franța
Președinta Maia Sandu efectuează o vizită în Franța: va avea întrevederi cu Emmanuel Macron și în legislativul francez
Șefa statului a adresat un mesaj de felicitare tuturor femeilor cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii
Pacienții cu afecțiuni oncologice vor beneficia de tratament modern la standarde internaționale datorită unui nou accelerator liniar la Institutul Oncologic
Energie verde la Ialoveni: Prim-ministrul a vizitat turbina eoliană din satul Suruceni
Președinta Maia Sandu salută aderarea Republicii Moldova la spațiul unic de plăți în euro (SEPA)
Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu reprezentanții autorităților publice locale din raionul Ialoveni: „Viitorul localităților noastre depinde de implicarea fiecărui primar”
Șeful Guvernului, Dorin Recean, a inspectat trei proiecte care îmbunătățesc condițiile de viață ale locuitorilor din Suruceni și Ialoveni
Șefa statului a anunțat simplificarea procesului de perfectare a moștenirii
Ministerul Muncii și Protecției Sociale va acorda în luna curentă plăți unice pentru specialiștii din asistența socială
ANSP anunță o scădere cu 40 la sută a cazurilor de gripă
Cu sprijinul UE, R. Moldova va beneficia de două studii privind lanțurile valorice pentru grâu, porumb și floarea-soarelui
Academia „Ștefan cel Mare” a prezentat oferta educațională la târgurile de la Edineț și Hâncești
Igor Grosu la Conferința de analiză post-electorală: „Vom veni cu mai multe amendamente la legea 381 care să reducă la maxim tentativele de destabilizare a țării și a influențării alegerilor”
Combaterea corupției electorale în vizorul deputaților
Raionul Făleşti, printre localităţile fruntaşe în gestionarea eficientă a deşeurilor
O grupare specializată în distribuirea drogurilor a fost destructurată de polițiștii din nordul țării
Șeful guvernului din Fâșia Gaza a fost ucis în atacurile israeliene
Atacuri reciproce cu drone între Ucraina și Rusia, soldate cu răniți, incendii și pene de curent
Patru acte permisive în domeniul construcțiilor pot fi solicitate şi obținute online
VIDEO // Măsuri pentru gestionarea restanțelor. Ministrul Dan Perciun: „Vom solicita universităților să respecte numărul maxim de restanțe admisibile”
Consiliul Uniunii Europene a aprobat sprijinul financiar de 1,9 miliarde de euro pentru Republica Moldova
Premiera spectacolului „Pescărușul”, de Anton Cehov, miercuri, 19 martie, pe scena Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale”
Vicepremierul Mihai Popșoi, la „Raisina Dialogue” în India: „Poziția Republicii Moldova nu s-a schimbat - solidaritatea cu Ucraina rămâne fermă”
Municipiul Ungheni îşi consolidează poziţia de membru al reţelei oraşelor europene Eurocities