
Chișinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a lansat astăzi Proiectul „Ora MECC”. Acțiunea are ca scop stabilirea unei platforme de dialog pe domeniile educației, cercetării, culturii, tineretului și sportului între experți, practicieni și funcționarii ministerului, cu organizarea periodică a unor evenimente de prezentare a acțiunilor ministerului, de efectuare a schimburilor de bune practici, de coordonare a măsurilor în contextul crizei COVID-19, precum și de transmitere a mesajelor-cheie, transmite MOLDPRES.
„Ora MECC” se va organiza săptămânal în conformitate cu calendarul pe domenii: Marți – „Ora Educației” (18:00); Miercuri – „Ora Culturii” (14:00); Joi – „Ora Tineretului” (18:00); Vineri – „Ora Sportului” (18:00) și Sâmbătă – „Ora Cercetării” (10:00).
În cadrul proiectului, vor fi difuzate interviuri cu persoane din domeniu, webinare, workshop-uri și alte forme de comunicare. Activitățile se vor desfășura într-un cadru real: studio, sală de conferințe, sală de studii și va fi difuzat online / live, pe pagina de Facebook a MECC.
Prezent la prima ediție a „Orei Educației”, ministrul de resort Igor Șarov a menționat că actualitatea dură a lumii, aflată în permanentă schimbare, impune acțiuni abile direcționate spre adaptarea socială și dezvoltarea profesională în condiții noi. „Ne propunem prin acest proiect să fim, în primul rând, cât mai aproape de cetățeni, iar Ora MECC să fie o primă sursă de informare. Astăzi, reziliența noastră se construiește pe informații corecte. Un om informat e un om puternic”, a spus Igor Șarov.
Oficialul a subliniat că practicienii, cei care sunt zilnic în contact cu problemele și succesele domeniilor, au acumulat experiențe și bune practici încă prea puțin diseminate și aplicate. „În cadrul Proiectului, vocea lor va fi auzită. Colaborarea cu practicienii și exprimarea viziunilor față de sistem, domeniu este prioritară în acest demers.”, a conchis ministrul Educației.
Principalele teme de discuție care urmează a fi abordate în cadrul proiectului sunt: pedagogia online – o nouă dimensiune în contextul crizei provocate de pandemie; criza de recrutare a cadrelor didactice și valoarea tinerilor în educație; școala prietenoasă și învățământul la distanță; cercetarea fără frontiere (proiecte și impact); Open Science și S3; salvgardarea, protejarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural imaterial; dezvoltarea mecanismelor de susținere a culturii în educație; oportunități de angajare pentru tineri - internship și stagii de practică; siguranța online a tinerilor pe timp de pandemie; infrastructura sportivă în Republica Moldova și facilitățile pentru spectatori; promovarea școlilor sportive specializate etc.
CEC a anunțat numărul alegătorilor pentru alegerile locale noi din 18 mai
Un cetățean azer, căutat de Interpol, a fost reținut la frontieră
Săptămâna imunizării, organizată în Republica Moldova. Daniel Vodă: „Vaccinurile sunt o investiție în sănătatea oamenilor”
Republica Moldova și România inițiază un parteneriat pentru îmbunătățirea serviciilor de urgență 112
Vreme frumoasă și maxime de până la +28 de grade Celsius, prognozate pentru ziua de vineri
ANSA anunță un nou focar de Pestă Porcină Africană
Orașul Ungheni va găzdui Festivalul „Podul de Flori” și va marca începutul construcției primului pod rutier peste Prut din ultimele șase decenii
Poliția Națională a fost dotată cu echipamente moderne
Uniunea Europeană își consolidează sprijinul pentru securitatea Republicii Moldova
Înghețurile de primăvară amenință culturile agricole. MAIA vine cu recomandări și măsuri de protecție
Doi bărbați au fost condamnați pentru declarații mincinoase într-un dosar privind prejudicii de zeci de milioane de lei
Șeful de la Energie, Dorin Junghietu, s-a întâlnit la Londra cu omologi din mai multe țări
Echipa USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit campioană națională la armwrestling pentru a șasea oară consecutiv
Un bărbat din Fălești a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru vătămare gravă soldată cu deces
Termenul de depunere a dosarelor la Programul „Curtea Europeană” a fost prelungit
Peste 100 de agricultori din Telița își vor putea iriga terenurile grație unui sistem modern construit cu sprijinul IFAD
Un general rus a fost ucis în explozia unei maşini la Moscova
CNAM a cumpărat un nou lot de vaccin anti-hepatită B destinat adulților
Numărul mașinilor electrice înregistrate în Moldova a crescut constant în ultimii ani
Locuitorii din orașul Căușeni și din alte zece sate vor avea acces la un sistem modern de epurare și canalizare
Măsuri sporite de ordine publică de Paștele Blajinilor. Polițiștii vor fi prezenți în teren, iar traficul va fi restricționat pe unele străzi din capitală
CEC anunță că pentru alegerile locale noi s-au înregistrat 23 de candidați pentru funcția de primar
Meteorologii au emis Cod galben de înghețuri
Trei morţi şi opt răniţi în Ucraina, într-un atac rus cu drone la Pavlohrad
Investiții de 27,3 milioane de lei în valori mobiliare de stat, în doar patru zile de la lansarea perioadei de subscriere