
Alexandr Nesterovschi a fost anunțat în căutare și are interdicția de a ocupa funcții publice pentru următorii 12 ani
Procuratura Anticorupție a anunțat noi detalii despre sentința deputatului Alexandr Nesterovschi. Acesta a fost condamnat la 12 ani de închisoare și va fi obligat să achite peste 1,1 milioane de lei, comunică MOLDPRES.
Potrivit sursei citate, instanța de judecată a dispus, pentru concursul de infracțiuni comise, prin cumularea parțială a pedepselor, stabilirea unei pedepse definitive sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani, cu amendă în mărime de 500 000 de lei, cât și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice și de demnitate publică pe o perioadă de 12 ani. De asemenea, a fost dispusă și confiscarea specială a echivalentului sumei de 35 000 de dolari SUA, cu titlu de contravaloare a mijloacelor bănești rezultate din infracțiune.
La fel în scopul asigurării pedepsei cu amenda, precum și în scopul asigurării executării confiscării speciale a mijloacelor valutare obținute ilicit, prin sentință s-a dispus inclusiv menținerea sechestrului aplicat în valoare de peste 180 000 lei, inclusiv pe o mașină și mijloace bănești ridicate în cadrul perchezițiilor.
De asemenea, în vederea asigurării executării sentinței cu închisoarea, în privința lui Nesterovschi Alexandr i-a fost stabilită măsura preventivă – arestul preventiv, acesta fiind anunțat în căutare.
Conform probelor prezentate în instanța de judecată, alesul poporului ar fi acceptat și primit servicii avia spre orașul Tel Aviv, Israel, avantaje necuvenite manifestate prin numirea acestuia în calitate de membru al Biroului politic a Partidului Politic Partidul „RENAȘTERE” și conducerea de facto a acestui partid, care să acționeze la indicațiile grupului criminal organizat, precum și bunuri sub formă de mijloace bănești (nu mai puțin de 35000 USD) de la grupul criminal organizat condus de Ilan Șor, pentru ca deputatul Nesterovschi Alexandr să părăsească fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și să creeze o nouă fracțiune parlamentară, care să reprezinte interesele grupului criminal organizat.
De asemenea, acesta ar fi creat intenționat condiții pentru săvârșirea infracțiunii de finanțare ilegală a unui partid politic, pentru a-i asigura lui Ilan Șor menținerea controlului asupra proceselor politice, electorale și sociale din Republica Moldova. În acest sens, a identificat o fostă deputată, care a denunțat aceste fapte organului de urmărire penală, căreia i-a propus să se alăture unui proiect politic inițiat de Ilan Șor, privind constituirea sau preluarea unor partide cu viziuni proeuropene, al cărei lider să fie ea, asigurând-o de faptul că partidul acesteia va fi susținut și finanțat de către grupul criminal organizat condus de Ilan Șor, iar despre acest fapt vor cunoaște doar ei.
Respectiv, pentru a o determina pe aceasta să accepte propunerea lui Ilan Șor, Alexandr Nesterovschi i-ar fi organizat ultimei o vizită în statul Israel, unde a discutat direct cu Ilan Șor. La scurt timp de la revenirea Arinei Spătaru din statul Israel, Alexandr Nesterovschi, sub controlul organului de urmărire penală, i-a transmis mijloace bănești în sumă de 50 000 de dolari SUA, 100 000 lei și un telefon mobil special destinat discuțiilor securizate cu Ilan Șor.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău Centru în termen de 15 zile.
Reguli mai stricte pentru deținătorii de arme. Modificările adoptate de Parlament
Contractul de finanțare a lucrărilor de construcție a spitalului de la Cahul, ratificat de Parlament. Nemerenco: „Este unul dintre cele mai complexe proiecte”
Publicitatea de stat va fi reglementată de o nouă lege
Guvernul îndeamnă tinerii să rămână să activeze acasă. Daniel Vodă: „Moldova are specialiști bine pregătiți în diverse domenii”
Circa 900 de copii și 50 de profesori au participat deja la Programul educațional „Excursia europeană”, organizat de Guvern
VIDEO // Campanie lansată de MMPS. Tinerii vor beneficia de formare și orientare profesională pentru a facilita angajarea în câmpul muncii
Republica Moldova reglementează voluntariatul
Cod galben de pericol de incendiu pe întreg teritoriul Republicii Moldova, până pe 17 iulie
Copiii din Moldova vor primi mai ușor pensia de întreținere de la părinții plecați peste hotare
Parlamentul adoptă măsuri extinse de protecție a femeilor și jurnaliștilor împotriva violenței, inclusiv cea digitală
Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a discutat la Bruxelles ultimele evoluții ale agendei europene cu reprezentanții Estoniei și Suediei
Premierul Dorin Recean a vizitat o gospodărie agricolă din Taraclia, Căușeni: „Am discutat despre sprijinul Guvernului pentru fermieri.”
Procedurile de evaluare a performanțelor judecătorilor și procurorilor au fost uniformizate
Model de agricultură performantă la Căușeni: Frații Bocancea administrează o gospodărie adaptată schimbărilor climatice
Votat: Ridicarea vehiculelor va fi permisă doar în anumite condiții
Vreme stabil călduroasă, fără precipitaţii, anunţă pentru vineri meteorologii
Moldova modernizează cadrul legal pentru securitate și combaterea dezinformării
Bunurile și banii confiscați, proveniți din activități infracționale, vor fi utilizați în scopuri sociale sau de interes public
Republica Moldova va avea un sistem național de gestionare a crizelor
Filmele moldovenești vor primi finanțare printr-un fond dedicat
Germania oferă sprijin militar Republicii Moldova printr-un nou acord de cooperare
Condițiile pentru obținerea apartamentelor destinate participanților la lichidarea avariei de la Cernobîl vor fi extinse
85 de sate vor beneficia de apă sigură. Moldova accelerează investițiile în infrastructură de bază
Parlamentul a operat modificări la Codul serviciilor media audiovizuale
PAS răspunde acuzațiilor BCS după protestul din fața Parlamentului: „Avem progrese reale”