
Ministerul Educaţiei a lansat ciclul de evenimente regionale în cadrul campaniei „Învață în Moldova”
10 universități au prezentat oferta educațională tinerilor din clasele liceale din Hâncești și Edineț. Evenimentele regionale fac parte din cadrul campaniei „Învață în Moldova” lansată astăzi de Ministerul Educației și Cercetării /MEC/, transmite MOLDPRES.
Potrivit conducerii MEC, campania își propune să informeze absolvenții de liceu și colegiu despre oferta educațională a universităților din țara noastră.
Prezentă la evenimentul de la Hâncești, Galina Rusu, secretar de stat în domeniile învățământului profesional tehnic și cadrul național al calificărilor la MEC, a îndemnat tinerii să viziteze universitățile din țara noastră și să examineze oferta educațională.
„Vă invit să vă începeți dezvoltarea profesională a dumneavoastră aici, la noi, în țară, în Republica Moldova. Am siguranța, căci vin și eu din mediul academic, că universitățile din țara noastră au ce vă oferi și aici mă refer la programe de studii acreditate atât național, cât și internațional. Este important să cunoașteți că o diplomă obținută în Republica Moldova este recunoscută în Europa. Este o mândrie că am reușit în ultima perioadă, inclusiv în cadrul proiectului învățământului superior din Republica Moldova, să deschidem noi programe de studii în domeniul multimedia, IT, dar și în domeniul agriculturii și în domeniul medicinii. Fiind student în Republica Moldova, veți reuși să participați la mobilități academice, și, ce este extrem de important, atunci când vă întoarceți acasă, creditele obținute sunt recunoscute. Universitățile noastre vă așteaptă cu săli de clasă, laboratoare, spații de învățare renovate. Dacă încă n-ați reușit să vizitați universitățile, vă îndemn să o faceți în următoarea vacanță. Cred că puteți să faceți vocația și dorința dumneavoastră o profesie”, a opinat oficialul.
Potrivit MEC, astăzi la Hâncești participă elevi absolvenți ai claselor a XII-a din raioanele Ialoveni, Cimișlia, Leova, iar la Edineț vor veni aproape 800 de elevi din raion, dar și din Briceni, Ocnița, Dondușeni.
De asemenea, în ambele locații, pentru elevi vor fi organizate mai multe ateliere de ghidare în carieră cu specialiști care activează în diferite domenii, precum pedagogie, medicină, jurnalism, antreprenoriat, IT, agricultură.
Evenimentul de la Hâncești va culmina cu un recital muzical susținut de MAREJ. La Edineț activitatea se va încheia cu un concert al lui Kapushon, precizează Ministerul Educaţiei.
În total, în cadrul campaniei sunt preconizate 10 evenimente regionale. Următoarele vor avea loc la Soroca și Căușeni pe 22 martie, la Bălți și Călărași pe 29 martie, la Orhei și Cahul pe 5 aprilie, la Strășeni și Comrat pe 12 aprilie.
Ministerul Educației și Cercetării și instituțiile de învățământ superior au anunțat la finele lunii februarie lansarea, în premieră, a unei campanii comune de promovare a studiilor universitare din țara noastră „Învață în Moldova”. Prin intermediul acesteia, autoritățile își propun să convingă cât mai mulți tineri să-și continue studiile de licență și master în universități din țara noastră.
Încă 31 de comunități de pe ambele maluri ale râului Nistru vor deveni mai rezistente la schimbările climatice, cu sprijinul Suediei, Norvegiei și PNUD
Procurorii Octavian Iachimovschi și Alexandru Cernei, propuși CSP pentru promovarea evaluării externe
Caz tragic în capitală. Un tânăr și-ar fi omorât mama, după care s-a aruncat peste geam
Salvatorii și pompierii au intervenit în mai multe localități în urma ploilor înregistrate în dimineața zilei de astăzi
Risc de inundații locale. Intră în vigoare Codul Galben
Circa 13 700 de autovehicule din regiunea transnistreană posedă plăci de înmatriculare de model neutru și semnul distinctiv „MD”
Ministerul Educației a lansat licitațiile pentru dotarea cantinelor școlare din capitală: „MEC acționează acolo unde Primăria a eșuat”
FOTO // Pompierii moldoveni, detașați în Grecia, au intervenit în prima misiune de lichidare a unui incendiu de pădure
EcoContact lansează a patra rundă a Programului de granturi pentru justiție de mediu
La USM a fost inaugurată Aula „Alexandru Moșanu” – un spațiu al memoriei și continuității
CEC anunță calendarul și locațiile de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la parlamentare
MAE: Republica Moldova sprijină concluziile Regatului Unit privind campania cibernetică desfășurată de Direcția Principală de Informații a Rusiei
Peste 1400 de copii au participat la Programul Educațional „Excursia Europeană”, ediția a doua
Mai multe proiecte de infrastructură și investiții locale se dezvoltă în raioanele Edineț și Briceni cu ajutorul statului #MoldovaPoate
USMF „Nicolae Testemițanu” începe admiterea la studii superioare de licență, integrate și de master pentru cetățenii autohtoni
Deputatul Radu Marian: „Am votat legi care să ducă la stabilizarea economiei în fața șocurilor externe”
R. Moldova și Suedia vor consolida cooperarea bilaterală
Igor Grosu, la inaugurarea Aulei „Alexandru Moșanu” de la USM: „Păstrăm vie amintirea unui mentor autentic și a unui om de o integritate exemplară”
Politicienii platformei DA se alătură echipei PAS la parlamentare
România își reafirmă sprijinul pentru Republica Moldova. Nicușor Dan: „O vom susține pe toate planurile”
Peste 8700 de locuri bugetare disponibile pentru admiterea la universitate în noul an de studii. Dosarele pot fi depuse online din 21 iulie
Maia Sandu pentru publicația „Der Standard”: „Dacă Rusia preia puterea în Moldova, țara va deveni o bază a războiului hibrid împotriva UE”
UE susține modernizarea serviciilor sociale în R. Moldova. 10 organizații civile primesc peste 3,3 milioane lei
UNICEF a donat 140 de laptopuri pentru consolidarea medicinei primare din Republica Moldova
Certificatul veterinar pentru călătorii cu animale de companie, disponibil online în Republica Moldova