
Ministerul Educaţiei a lansat ciclul de evenimente regionale în cadrul campaniei „Învață în Moldova”
10 universități au prezentat oferta educațională tinerilor din clasele liceale din Hâncești și Edineț. Evenimentele regionale fac parte din cadrul campaniei „Învață în Moldova” lansată astăzi de Ministerul Educației și Cercetării /MEC/, transmite MOLDPRES.
Potrivit conducerii MEC, campania își propune să informeze absolvenții de liceu și colegiu despre oferta educațională a universităților din țara noastră.
Prezentă la evenimentul de la Hâncești, Galina Rusu, secretar de stat în domeniile învățământului profesional tehnic și cadrul național al calificărilor la MEC, a îndemnat tinerii să viziteze universitățile din țara noastră și să examineze oferta educațională.
„Vă invit să vă începeți dezvoltarea profesională a dumneavoastră aici, la noi, în țară, în Republica Moldova. Am siguranța, căci vin și eu din mediul academic, că universitățile din țara noastră au ce vă oferi și aici mă refer la programe de studii acreditate atât național, cât și internațional. Este important să cunoașteți că o diplomă obținută în Republica Moldova este recunoscută în Europa. Este o mândrie că am reușit în ultima perioadă, inclusiv în cadrul proiectului învățământului superior din Republica Moldova, să deschidem noi programe de studii în domeniul multimedia, IT, dar și în domeniul agriculturii și în domeniul medicinii. Fiind student în Republica Moldova, veți reuși să participați la mobilități academice, și, ce este extrem de important, atunci când vă întoarceți acasă, creditele obținute sunt recunoscute. Universitățile noastre vă așteaptă cu săli de clasă, laboratoare, spații de învățare renovate. Dacă încă n-ați reușit să vizitați universitățile, vă îndemn să o faceți în următoarea vacanță. Cred că puteți să faceți vocația și dorința dumneavoastră o profesie”, a opinat oficialul.
Potrivit MEC, astăzi la Hâncești participă elevi absolvenți ai claselor a XII-a din raioanele Ialoveni, Cimișlia, Leova, iar la Edineț vor veni aproape 800 de elevi din raion, dar și din Briceni, Ocnița, Dondușeni.
De asemenea, în ambele locații, pentru elevi vor fi organizate mai multe ateliere de ghidare în carieră cu specialiști care activează în diferite domenii, precum pedagogie, medicină, jurnalism, antreprenoriat, IT, agricultură.
Evenimentul de la Hâncești va culmina cu un recital muzical susținut de MAREJ. La Edineț activitatea se va încheia cu un concert al lui Kapushon, precizează Ministerul Educaţiei.
În total, în cadrul campaniei sunt preconizate 10 evenimente regionale. Următoarele vor avea loc la Soroca și Căușeni pe 22 martie, la Bălți și Călărași pe 29 martie, la Orhei și Cahul pe 5 aprilie, la Strășeni și Comrat pe 12 aprilie.
Ministerul Educației și Cercetării și instituțiile de învățământ superior au anunțat la finele lunii februarie lansarea, în premieră, a unei campanii comune de promovare a studiilor universitare din țara noastră „Învață în Moldova”. Prin intermediul acesteia, autoritățile își propun să convingă cât mai mulți tineri să-și continue studiile de licență și master în universități din țara noastră.
40 de elevi au fost premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Limba și literatura română
Atenție, călători! Trafic intens la postul Palanca-Maiaki-Udobnoe
Președinta Maia Sandu prezentă la funeraliile Sanctității Sale Papa Francisc: „Am adus un omagiu celui care a ales mereu calea binelui, compasiunii și a solidarității”
R. Moldova marchează mâine Ziua Drapelului. Daniel Vodă: „Oriunde ne-am afla, în diasporă sau în orice colț al Moldovei, ne unește același tricolor”
LIVE // Lansarea lucrărilor de construcție a noului pod rutier construit peste râul Prut
Elevii şi studenții, care își fac studiile în străinătate, sunt îndemnați să-și confirme statutul pentru a fi asigurați medical de Guvern
Sâmbătă, vremea va fi instabilă, cu averse și descărcări electrice
Circa 1 650 de persoane, care au participat la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl, vor primi un ajutor material
Premierul Dorin Recean: „Tragedia de la Cernobîl ne arată câtă suferință poate aduce incompetența, nepăsarea și manipulările unui regim totalitar”
De 11 ani, cetățenii Republicii Moldova pot călători fără vize în Uniunea Europeană și spațiul Schengen
Președinta Maia Sandu de Paștele Blajinilor: „Gândurile noastre se întorc spre cei dragi care nu mai sunt printre noi, dar rămân în inimile noastre”
De Ziua Drapelului de Stat, clădirea Serviciului Vamal a fost iluminată în culorile tricolorului
REPORTAJ MOLDPRES: Ungheni, cap de pod, poartă europeană de vest, localitatea ce dă speranţe R. Moldova
În sectoarele capitalei sunt organizate târguri cu produse și mărfuri autohtone
Pompierii îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de prevenire a incendiilor de Paștele Blajinilor
Președinta Maia Sandu de Ziua Drapelului de Stat: „Să purtăm tricolorul nu doar în piept, ci și în suflet”
Mormântul Papei Francisc din bazilica Santa Maria Maggiore a fost deschis publicului
Duminică, vremea se răcește
De Ziua Drapelului de Stat, un tricolor a fost arborat în vârful unui pilon instalat pe „Linia independenței energetice a țării - Vulcănești - Chișinău”
De Paștele Blajinilor, în capitală va fi asigurat transport gratuit spre cimitirul „Sfântul Lazăr”
Președinta Maia Sandu la 35 de ani de la adoptarea tricolorului: „Sub acest steag, am ales mereu pacea, libertatea și dreptatea”
Premierul Dorin Recean: „Sub tricolor, Moldova a revenit la grafia latină și la limba română, a cerut libertatea și a făurit drumul independenței”
Speakerul Igor Grosu la 35 de ani de la adoptarea tricolorului: „Ziua Drapelului este despre noi toți, despre credința că Moldova poate și trebuie să reușească”
Premierul Dorin Recean, de Ziua Drapelului de Stat: „Este steagul care ne însoțește în toate momentele importante ale vieții și ne amintește că, oriunde am fi, purtăm aceleași culori, aceeași demnitate, aceeași speranță”
GALERIE FOTO // Moldovenii sărbătoresc Paștele Blajinilor