
O rețea de falsificatori de documente europene, destructurată de oamenii legii. Două persoane au fost reținute
Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, împreună cu procurorii, au destructurat o rețea infracțională specializată în confecționarea și comercializarea documentelor oficiale false, comunică MOLDPRES.
Potrivit poliției, în urma a patru percheziții desfășurate în capitală, două persoane, bărbați cu vârste de 29 și 39 de ani, au fost reținute pentru 72 de ore. Aceștia sunt acuzați că, din 2023 până în prezent, au creat o schemă ilegală prin care produceau acte false (buletine, pașapoarte, permise de conducere) identice cu cele emise de autoritățile din Uniunea Europeană.
Conform sursei citate, folosind echipamente de ultimă generație, suspecții obțineau între 250 și 2000 de euro pentru fiecare document falsificat. Actele erau utilizate pentru angajări fictive, obținerea de credite și circulația ilegală în UE, sub identități false.
În urma descinderilor, au fost ridicate documente falsificate, tehnică de contrafacere, un pistol, zeci de cartușe, cocaină, bani în valută străină și dispozitive pentru detectarea camerelor sau microfoanelor ascunse.
Pe numele celor doi a fost inițiat un dosar penal. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la șapte ani de închisoare.
Încă 31 de comunități de pe ambele maluri ale râului Nistru vor deveni mai rezistente la schimbările climatice, cu sprijinul Suediei, Norvegiei și PNUD
Procurorii Octavian Iachimovschi și Alexandru Cernei, propuși CSP pentru promovarea evaluării externe
Caz tragic în capitală. Un tânăr și-ar fi omorât mama, după care s-a aruncat peste geam
Salvatorii și pompierii au intervenit în mai multe localități în urma ploilor înregistrate în dimineața zilei de astăzi
Risc de inundații locale. Intră în vigoare Codul Galben
Circa 13 700 de autovehicule din regiunea transnistreană posedă plăci de înmatriculare de model neutru și semnul distinctiv „MD”
Ministerul Educației a lansat licitațiile pentru dotarea cantinelor școlare din capitală: „MEC acționează acolo unde Primăria a eșuat”
FOTO // Pompierii moldoveni, detașați în Grecia, au intervenit în prima misiune de lichidare a unui incendiu de pădure
EcoContact lansează a patra rundă a Programului de granturi pentru justiție de mediu
La USM a fost inaugurată Aula „Alexandru Moșanu” – un spațiu al memoriei și continuității
CEC anunță calendarul și locațiile de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la parlamentare
MAE: Republica Moldova sprijină concluziile Regatului Unit privind campania cibernetică desfășurată de Direcția Principală de Informații a Rusiei
Peste 1400 de copii au participat la Programul Educațional „Excursia Europeană”, ediția a doua
Mai multe proiecte de infrastructură și investiții locale se dezvoltă în raioanele Edineț și Briceni cu ajutorul statului #MoldovaPoate
USMF „Nicolae Testemițanu” începe admiterea la studii superioare de licență, integrate și de master pentru cetățenii autohtoni
Deputatul Radu Marian: „Am votat legi care să ducă la stabilizarea economiei în fața șocurilor externe”
R. Moldova și Suedia vor consolida cooperarea bilaterală
Igor Grosu, la inaugurarea Aulei „Alexandru Moșanu” de la USM: „Păstrăm vie amintirea unui mentor autentic și a unui om de o integritate exemplară”
Politicienii platformei DA se alătură echipei PAS la parlamentare
România își reafirmă sprijinul pentru Republica Moldova. Nicușor Dan: „O vom susține pe toate planurile”
Peste 8700 de locuri bugetare disponibile pentru admiterea la universitate în noul an de studii. Dosarele pot fi depuse online din 21 iulie
Maia Sandu pentru publicația „Der Standard”: „Dacă Rusia preia puterea în Moldova, țara va deveni o bază a războiului hibrid împotriva UE”
UE susține modernizarea serviciilor sociale în R. Moldova. 10 organizații civile primesc peste 3,3 milioane lei
UNICEF a donat 140 de laptopuri pentru consolidarea medicinei primare din Republica Moldova
Certificatul veterinar pentru călătorii cu animale de companie, disponibil online în Republica Moldova