ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În satul Sărata Galbenă, raionul Hînceşti, a fost inaugurat un Centru pentru copii orfani şi cu dizabilităţi

12:56 | 08.11.2014 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. În satul Sărata Galbenă din raionul Hînceşti a fost inaugurat astăzi, în prezenţa Prim-ministrului Iurie Leancă, un Centru pentru copii orfani şi cu dizabilităţi. Instituţia oferă plasament permanent, cazare şi hrană pentru 25 de copii, dintre care 15 cu nevoi speciale, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Instituţia a fost creată cu sprijinul Televiziunii Creştine din Norvegia. Sediul centrului este o grădiniţă veche care a fost renovată în totalitate. Autorităţile locale au contribuit cu construcţia drumului de acces pînă la centru. 

Premierul a mulţumit donatorilor pentru că au sprijinit financiar această iniţiativă. „Este un lucru nemaipomenit, pentru că, din păcate, doar cu ajutorul statului, aceşti copii nu vor beneficia de incluziune armonioasă. Este nevoie de implicarea societăţii. Iată de ce acest centru este atît de important pentru comunitate, iar sprijinul partenerilor de peste hotare – pentru întreaga ţară. Sînt convins că aceşti copii vor avea parte de cele mai bune condiţii de cazare, dar şi de căldură sufletească”, a spus Premierul. 

Episcopul Uniunii bisericilor creştine penticostale din Republica Moldova, Victor Pavlovschi, a menţionat în discursul său de la inaugurare că şi într-o ţară bogată, fără sprijinul comunităţii, cei nevoiaşi se descurcă mai greu. 

Tot la Sărata Galbenă, Premierul a vizitat un azil unde sînt cazaţi în condiţii foarte bune 50 de bătrîni din diferite zone ale ţării, inclusiv din raioanele de est. Iurie Leancă a discutat cu managerii azilului despre modalităţile prin care statul poate contribui la înlăturarea problemelor care le complică activitatea.

img14000836

img14000836

img14000836

img14000836

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!