ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe instituţii de învăţămînt din ţară vor fi dotate cu tehnică de calcul

16:56 | 19.12.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Mai multe instituţii de învăţămînt din Republica Moldova vor fi dotate cu tehnică de calcul. Ministerul Educației a finalizat procedura de selectare a acestora. Valoarea totală a proiectului implementat cu sprijinul  Agenției Coreene pentru Cooperare Internațională este de 200 de mii de euro, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, cele 40 de școli beneficiare vor primi cîte un laptop și o tablă interactivă. În același timp, fiecare dintre cele cinci instituții de formare continuă va beneficia de o tablă interactivă și 21 de laptopuri. Acestea vor fi utilizate pentru formarea profesională a viitoarelor cadre didactice și pentru instruirea profesorilor care activează deja în sistem.

Ministrul în exerciţiu al Educației, Maia Sandu, a declarat că instituţia pe care o conduce și-a asumat angajamentul să asigure, pe termen mediu, utilizarea tehnologiilor informaționale în toate instituțiile de învățămînt general din țară la toate disciplinele școlare, și nu doar la informatică.

În anul 2014, în cadrul proiectului „Conectează-te!”, 10 școli au fost dotate cu 500 de laptopuri. Totodată, în cadrul Proiectului de Reformare a Educației în Republica Moldova, desfășurat cu sprijinul Fundației Soros-Moldova, au fost create clase multimedia, echipate cu tablete și table interactive, în 29 de instituții de învățămînt. Din anul 2015, instituțiile de învățămînt implicate în proiectul „Conectează-te!” vor demara utilizarea softului de administrare școlară eȘcoala, care va permite părinților vizualizarea în regim online a notelor elevului.

img14002170

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!