ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău a fost lansată Săptămîna Mondială ONU a siguranţei rutiere

15:52 | 30.04.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. La Chişinău a fost lansată astăzi Săptămîna Mondială ONU a siguranţei rutiere (4 - 10 mai). Acţiunea, cu genericul "#SaveKidsLives" este dedicată copiilor, comunică MOLDPRES. 

Svetlana Cotelea, viceministru al Sănătăţii, a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă că, în anul 2014, în ţară au avut loc 411 accidente rutiere cu implicarea copiilor. Drept rezultat, 20 de copii au decedat, iar alţi 391 s-au ales cu traumatisme. Numărul accidentelor în care au fost implicaţi copii s-a micşorat cu 29 la sută, comparativ cu anul 2013, iar numărul copiilor care au decedat ca urmare a accidentelor de circulaţie s-a redus cu 50 la sută.

În cadrul Săptămînii Mondiale ONU a siguranţei rutiere, Inspectoratul General al Poliţiei va desfăşura, în perioada 1-29 mai, operaţiunea "Avertisment pentru pieton", care va include acţiuni de siguranţă rutieră pe stradă cu participarea copiilor. Totodată, "Automobil Club" din Moldova va produce, cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, un spot video despre siguranţa rutieră cu copii în calitate de reporteri.  

Un teren pentru copii va fi inaugurat la Comrat, în data de 18 mai şi altul la Hînceşti, în data de 20 mai. Ministerul Educaţiei va desfăşura un concurs republican în domeniul siguranţei rutiere pentru tinerii agenţi de circulaţie. Competiţia se va încheia la 23 mai. 

(Reporter D. Moraru, editor A. Răileanu)

img15002848

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!