ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Transporturile bilaterale şi de tranzit între R. Moldova şi Armenia au fost liberalizate

12:57 | 14.05.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 14 mai /MOLDPRES/. Autorizaţiile bilaterale şi de tranzit pentru transportul de mărfuri dintre Republica Moldova şi Armenia au fost eliminate. Protocolul respectiv a fost semnat astăzi, la Chișinău, de miniștrii Transporturilor din cele două state,  Vasile Botnari şi Gaghik Beglaryan, în cadrul Reuniunii Miniștrilor de Transport din ţările OCEMN, relatează MOLDPRES.

Vasile Botnari a subliniat după întrevederea cu ministrul armean al Transporturilor că liberalizarea transporturilor rutiere este obiectivul promovat de R. Moldova în raport cu ţările din Bazinul Mării Negre.

„Sistemul existent de acordare a cotelor fixe pentru autorizaţii de transport rutier internaţional de mărfuri nu satisface nevoile transportatorilor. Eliminarea acestei bariere prin liberalizarea transporturilor cu un număr cît mai mare de state este extrem de aşteptată de către transportatori şi va fi un impuls semnificativ pentru creşterea schimburilor comerciale”, a spus Vasile Botnari.

Gaghik Beglaryan s-a pronunțat în cadrul întrevederii pentru dinamizarea transporturilor bilaterale între Armenia şi R. Moldova și a menționat că „paşii deja făcuţi de către părţi vor reprezenta un impuls esenţial în această direcţie”.

Reuniunea Miniştrilor Transporturilor din OCEMN s-a desfășurat pe data de 13-14 mai la Chișinău, în contextul în care R. Moldova deține președinția organizației în acest an. 

(Reporter C. Russu, editor M. Jantovan)

 

img15003192

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!