ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedura de obținere a actelor permisive de export a produselor animaliere va fi simplificată

15:38 | 16.09.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Ghișee unice pentru eliberarea actelor permisive la exportul produselor de origine vor fi instituite în cadrul oficiilor teritoriale ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, potrivit unui regulament aprobat astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Astfel va fi redus atît timpul de eliberare actelor permisive necesare exportului, cît şi costurile pentru obținerea acestui document. În prezent procedura de obţinere a autorizației sanitar-veterinare de export „este una destul de anevoioasă şi necesită eforturi considerabile din partea agenţilor economici implicați în aceste activități”, potrivit Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Exportatorii nu vor mai fi nevoiţi să bată pragurile mai multor instituții pentru a depune cererea de obţinere a autorizației şi actele necesare, precum şi la ridicarea actului permisiv.

Certificatul sanitar-veterinar va fi eliberat în procedură simplificată: după depunerea cererii pentru următorul lot, ghișeul unic va executa doar procedurile ce țin de obținerea Avizului sanitar-veterinar de export și eliberarea propriu-zisă a certificatului sanitar-veterinar. Procedura simplificată nu va depăși durata de 5 zile lucrătoare. 

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img15006110

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!