ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tînărul care a amenințat că va arunca în aer Casa Guvernului a fost reţinut

11:47 | 17.11.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Un tînăr de 24 de ani a fost reţinut aseară, după ce a alertat poliţia şi a ameninţat că va arunca în aer clădirea Guvernului, relatează MOLDPRES.

Apelul a fost făcut în jurul orei 13.30, după care angajații Guvernului au fost evacuați, iar polițiști împreună cu echipele Bombtech timp de două ore au verificat clădirea Executivului, dar nu au găsit nimic suspect.

Purtătorul de cuvînt al Poliţiei capitalei, Adrian Jovmir, a precizat pentru agenţie că bărbatul ar fi solicitat ca taxa cu telefericul, care leagă sectorul Buiucani de cartierul Sculeni al capitalei și care nu este funcțional din anul 1992, „să fie de 0,75 de lei, în caz contrar, va arunca în aer clădirea Guvernului”.

În prezent tînărul, originar din Chişinău, a fost reţinut şi audiat de către oamenii legii. Acesta și-a recunoscut fapta, precizînd că „nu are nicio legătură cu telefericul de pe Calea Ieşilor din capitală, însă ar fi bine ca acesta să fie funcțional, iar taxa pentru o călătorie să fie de 75 de bani”.

Bărbatul este acum cercetat în stare de libertate și riscă o amendă de pînă la 10.000 de lei sau închisoare de pînă la doi ani.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img15007868

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!