ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentanţii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr vor adera la un partid politic

13:41 | 11.12.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. Reprezentanţii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr (DA) vor adera la Partidul „Forţa Poporului”. Declaraţii în acest sens au fost făcute astăzi de către preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase, informează MOLDPRES.

Membrii platformei susţin că decizia a fost luată după ce actuala guvernare, timp de trei luni de zile, nu a îndeplinit niciuna dintre revendicările înaintate de protestatari.

„Cei de la putere ne-au demonstrat că nu sînt capabili să îndeplinească revendicările populare şi nici nu-şi doresc acest lucru. Astfel, Consiliul Marii Adunări Naţionale a decis să aderăm la partidul „Forţa Poporului”, pentru că dezideratele noastre şi ale acestui partid coincid”, a declarat preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase.

Partidul „Forţa Poporului” a fost creat în 2013, este condus de analistul politic și ex-ambasadorul R. Moldova în SUA, Nicolae Chirtoacă. Formaţiunea are o doctrină social-liberală.

„Acest partid are în jur de 6 000 de membri. În tot programul, cu fir roşu este ideea că Republica Moldova este un stat capturat. Am participat la alegerile precedente, dar nu am reuşit să trezim poporul. Acum vom avea partid despre care nu s-a mai auzit în Moldova”, a spus vicepreședintele partidului „Forţa Poporului”, Alexandru Slusari.

Liderul Platformei DA a susţinut că în scurt timp va fi organizat Congresul partidului „Forţa Poporului” unde vor fi stabilite formalităţile ce ţin de activitatea ulterioară a formaţiunii politice.

„Pe 13 decembrie va fi organizat Congresul acestei formaţiuni. Aici va fi pusă în discuţie alegerea conducerii şi a programului, întocmirea unei liste nominale a unui Guvern de încredere populară. Dar şi va fi aleasă o nouă denumire a partidului. Totuşi, Platforma DA va rămîne în continuare una civică şi va face presiune asupra guvernării, pînă în momentul în care revendicările noastre vor fi îndeplinite”, a adăugat Năstase.

Platforma Civică Demnitate şi Adevăr este o mişcare neafiliată politic din Republica Moldova, lansată la începutul anului 2015. Din primăvara anului curent, Platforma DA organizează proteste paşnice, iar din 6 septembrie 2015 în Piaţa Marii Adunări Naţionale au loc proteste non-stop.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img15008693

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!