ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de Externe Lilian Darii a fost primit de către șeful diplomației georgiene

09:17 | 25.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Lilian Darii, aflat la Tbilisi pentru efectuarea unei runde de consultări politice interministeriale, a fost primit de către ministrul Afacerilor Externe al Georgiei Mikheil Janelidze, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au pledat pentru extinderea şi aprofundarea relaţiilor de cooperare bilaterală în cele mai diverse domenii, menţionînd că, în anul 2017, Republica Moldova şi Georgia vor marca 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice. 

Viceministrul Lilian Darii a ţinut să remarce calitatea dialogului politic între cele două ţări, atît în plan bilateral, cît şi în cel regional, evocînd în acest sens interacţiunea eficientă în cadrul organizațiilor internaţionale, precum ONU, Consiliul Europei, OSCE. În particular, el a menţionat rolul Georgiei, în calitate de stat care deţine preşedinţia GUAM în anul 2017, în promovarea proceselor de soluţionare a conflictelor prelungite din arealul GUAM. 

La rîndul său, ministrul Mikheil Janelidze a reiterat interesul Georgiei de a promova, în continuare, dialogul politic ascendent dintre cele două ţări şi a evidenţiat necesitatea consolidării cooperării regionale a statelor asociate la Uniunea  Europeană: Georgia, Republica Moldova şi Ucraina.

img17001551

img17001551

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!