ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Andrei Galbur s-a întîlnit cu consulii onorifici ai Republicii Moldova în SUA

09:37 | 20.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Cu ocazia vizitei de lucru în SUA, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, s-a întîlnit ieri, la Washington D.C., cu consulii onorifici ai Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întîlnirii au fost discutate modalităţi de cooperare cu consulii onorifici, pentru identificarea şi operaţionalizarea unor proiecte economice, culturale şi sociale, care să contribuie la promovarea Republicii Moldova în Statele Unite, inclusiv în contextul aniversării a 25 de ani de relaţii diplomatice Republica Moldova – SUA.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a reiterat deschiderea şi sprijinul Ministerului faţă de proiectele consulilor onorifici, arătînd că este nevoie de o atitudine proactivă în promovarea relaţiilor comercial-economice și atragerea investiţiilor americane în economia naţională, precum și de o mai bună integrare a comunităţilor de moldoveni în proiectele culturale care să promoveze valorile şi cultura Republicii Moldova în SUA.

La rîndul lor, consulii onorifici s-au angajat să susţină în continuare comunităţile moldovenilor din Statele Unite și diverse proiecte pentru a crește competitivitatea companiilor și a produselor din țara noastră. În prezent, în SUA activează şase consuli onorifici în numele Republicii Moldova.

img17002141

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!