ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Republicii Cipru

17:31 | 19.05.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. În contextul participării la lucrările celei de-a 127-a sesiune a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, în perioada 18-19 mai 2017, la Nicosia (Republica Cipru), viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cipru, Ioannis Kasoulides, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de informare si comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă relaţiile excelente de cooperare bilaterală moldo-cipriotă, menţionînd interesul comun pentru dezvoltarea acestora în diverse domenii, atît în plan bilateral, cît şi multilateral.

Un subiect aparte al discuţiilor l-a constituit problematica integrării europene a ţării noastre. În particular, ministrul Andrei Galbur a mulţumit Republicii Cipru pentru sprijinul constant acordat ţării sale în parcursul european, în special prin mesajele şi acţiunile de sprijin în cadrul UE.

Au fost discutate, de asemenea, chestiuni ce ţin de securitatea internaţională şi regională.

Ministrul Galbur a lansat invitaţia omologului său cipriot de a întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova.

img17003776

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!