ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații vor ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția privind modificarea sistemului electoral

12:54 | 13.06.2017 Categorie: Politic

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. Deputații vor ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția privind modificarea sistemului electoral și ulterior vor fi operate modificări la proiectul de lege respectiv, pentru ca acesta să corespundă rigorilor internaționale. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, în cadrul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES.

Liderul democraților a declarat că în societate se insistă pe faptul că va fi primit în această săptămînă un aviz, însă, de fapt, ar urma să fie prezentate o serie de recomandări.

„Imediat ce primim această expertiză, o vom analiza și vom începe să facem în proiect toate schimbările necesare, ca acesta să corespundă tuturor normelor internaționale. Avem un interes sporit față de această analiză, întrucît chiar la inițiativa noastră proiectul de lege a fost trimis spre expertizare”, a afirmat Plahotniuc.

La 5 mai, Parlamentul a adoptat în primă lectură două proiecte de modificare a sistemului electoral - propunerea PDM cu privire la introducerea votului uninominal și cea a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova privind votul mixt. După consultări, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a decis comasarea proiectelor pentru lectura a doua.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)