ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sancțiunile pentru şoferii prinși beţi la volan vor fi înăsprite

15:07 | 12.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Sancțiunile pentru conducerea vehiculelor în stare de ebrietate vor fi înăsprite. Un proiect de lege în acest a fost adoptat astăzi în primă lectură de Parlament, relatează MOLDPRES.

Potrivit proiectului, în Codul contravențional al Republicii Moldova va fi introdus un articol nou ce prevede retragerea permisului de conducere şoferilor prinşi beţi la volan până la decizia instanţei judecătorești.  La fel, Codul penal va fi completat cu un nou articol – ce va reglementa procedura de privare sau anulare  a dreptului de a conduce mijloace de transport.

Proiectul prevede și includerea în legislaţie a procedurii de retragere a permisului. Alte modificări prevăd majorarea amenzilor pentru conducătorii auto prinşi în stare de ebrietate. De asemenea, se propune ca şoferii depistaţi beţi la volan şi care au fost privaţi de acest drept prin hotărârea instanţei de judecată, să fie obligaţi să frecventeze programul probaţional antialcoolic şi antidrog stabilit de către consilierul de probaţiune.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18006064

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!