ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova au fost înregistrate 27 de medicamente noi

12:04 | 21.09.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) a înregistrat în luna august prețurile de producător pentru 264 de preparate farmaceutice şi a autorizat 27 de medicamente noi, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor AMDM, printre preparatele înregistrate se numără antiasmatice, antibiotice, antiinflamatoare, vitamine, psihoanaleptice, antiseptice, mucolitice, antidiabetice, psihoanaleptice, preparate cardiace, preparate stomatologice.

Tot în august, în cadrul Comisiei privind autorizarea importului medicamentelor au fost discutate 30 poziții, dintre care 27 preparate au fost acceptate pentru import. Din cele 27 de poziții acceptate fac parte produse vasodilatatoare, preparate antivirale, remedii antineoplazice şi imunomodulatoare (oncologice), oftalmologice, corticosteroizi, psihostimulante, hematologice.

Totodată, în vederea asigurării pieței farmaceutice a Republicii Moldova cu medicamente de calitate, eficiente și inofensive, Laboratorul pentru Controlul Calității Medicamentelor a verificat luna trecută 2605 serii de preparate farmaceutice, dintre care cinci au fost rebutate.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18008403

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!