ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

AID va oferi un grant în valoare de 365 mii dolari consolidarea calității și utilizării statisticii în domeniul educației

19:34 | 10.02.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova și Asociația Internațională (AID) pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului ”Fortificarea capacităților – Sistemului Informațional de Management în Educație (SIME)”. Acordul a fost semnat la Chișinău, la 3 noiembrie 2015, informează MOLDPRES.

AID va acorda Republicii Moldova un grant în valoare de 365 mii de dolari SUA pentru fortificarea capacităților SIME.

Termenul de realizare a Acordului este 31 ianuarie 2017. Acesta are drept scop sprijinirea reformelor în curs de desfășurare prin consolidarea capacității Ministerului Educației, autorităților raionale și școlilor să utilizeze de deplin SIME pentru luarea deciziilor de educație bazate pe dovezi și implementarea inițiativelor mai largi de date accesibile pentru a încuraja supravegherea din partea cetățenilor în domeniul reformelor.

Proiectul va contribui la consolidarea calității și utilizării statisticii în domeniul educației și va promova un mediu favorabil pentru responsabilitatea socială în sectorul educației, prin deschiderea accesului la date și este destinat Ministerului Educației, autorităților raionale, școlilor, elevilor, părinților, profesorilor, directorilor de școală și comunităților.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!