ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vinul a fost declarat produs alimentar

14:03 | 17.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Vinul a fost declarat produs alimentar și va putea fi comercializat după ora 22:00, potrivit unor modificări legislative adoptate astăzi de Parlament în lectură finală, informează MOLDPRES.

Conform modificărilor, vinul este produs alimentar obținut exclusiv prin fermentarea alcoolică, totală sau parțială a strugurilor proaspeți sau înghețați, presați sau nu, sau a mustului de struguri proaspăt.

Totodată, noile prevederi vor permite şi publicitatea produselor vitivinicole. „Spre deosebire de majoritatea altor băuturi alcoolice, magazinele alimentare vor putea comercializa vin după ora 22.00. De asemenea, vinurile nu vor nimeri sub incidența articolului referitor la limitarea publicităţii de băuturi alcoolice la televiziune şi în presa scrisă”, a menţionat anterior autorul proiectului, deputatul Ion Balan.

De asemenea, potrivit legii, modificările vor crea premise pentru dezvoltarea sectorului vinicol în R. Moldova. 

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2015, în Republica Moldova au fost produse aproximativ 134 milioane litri de vin.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!