ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parteneri polonezi au susţinut deschiderea unui Centru de cultură multifuncţional în municipiul Ungheni

14:06 | 21.11.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu Centrul regional de dezvoltare durabilă  au iniţiat un proiect de renovare şi modernizare a Centrului de cultură multifuncţional din localitate, susţinut de parteneri din Polonia.  În cadrul programului sunt prevăzute mai multe activităţi de promovare a valorilor culturale din Ungheni, care  se vor desfăşura până la finele lunii noiembrie, transmite MOLDPRES.

Conform agendei proiectului, autorităţile locale au dat startul unui concurs/expoziţie cu genericul “Obiceiuri şi tradiţii în oraşul Ungheni”. Totodată, unghenenii pasionaţi de arte îşi pot încerca puterile la concursul de poezie,  muzică şi dans “Îmi iubesc oraşul natal”. 

Cei mai talentaţi orăşeni sunt invitaţi să participe la serate muzical-literare intitulate “Cafeneaua culturală”. De asemenea, urmează să fie deschise ateliere de artizanat şi cluburi de interese,  la care participanţii vor fi antrenaţi în acţiuni de artă dramatică, pictură, jocuri intelectuale, meşteşugărit, dezbateri etc.

“Centrul multifuncțional din Ungheni  este o nouă instituție de cultură care răspunde nevoilor de socializare, cunoaștere și dezvoltare personala a tinerilor, de comunicare și relaxare a persoanelor adulte și în etate. Suntem deschişi pentru toate persoanele dornice să-şi dezvolte creativitatea, iar master-class-urile organizate vor fi cu intrare gratuită, astfel încât să aibă acces un număr cât mai mare de cetăţeni”, a precizat  Svetlana Ciobanu, manager de proiect.

Proiectul   „Renovarea și modernizarea Centrului de cultură multifuncțional din municipiul Ungheni”  este cofinanțat de  către Programul de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul Programului „Fondul Granturilor Mici“ al Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale din R. Moldova”, implementat de către „Fondul de Solidaritate al Poloniei în Moldova”. 

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17009114

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!