ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul bloc chirurgical din Comrat şi-a început activitatea

13:49 | 29.11.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/.  Noul bloc chirurgical al Spitalului raional Comrat, după 11 ani de lucrări de construcţie, a început în această săptămână să activeze pe deplin, transmite MOLDPRES.

“Vom oferi pacienţilor şi lucrătorilor medicali nişte condiţii care nici nu se compară cu cele care au fost. Autorităţile au depus multe eforturi pentru aceasta, de aceea trebuie să le folosim eficient şi cu multă grijă”, a menţionat Constantin Ianioglo, şeful Secţiei pentru relaţii cu beneficiarii din Comrat din cadrul Agenţiei teritoriale “Sud” a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, citat de gaguzinfo.md.
 
Pentru finalizarea construcţiei blocului chirurgical al Spitalului raional din Comrat, în anul 2015 Guvernul R. Moldova a alocat trei milioane de lei. În aceeaşi perioadă, Executivul autonomiei găgăuze a contribuit cu încă 900 de mii de lei. “Totodată, din contul mai multor proiecte a fost procurat echipament în valoare de aproximativ o sută de mii de euro, astfel încât personalul să poată beneficia de cel mai bun utilaj”, a precizat Alexei Zlatovcen, şeful Direcţiei pentru sănătate şi protecţie socială din UTA Gagauz-Yeri.

Piatra de temelie a blocului chirurgical a fost instalată în anul 1989, după care construcţia a fost stopată, fiind reluată abia în anul 2006. Noul sediu al instituţiei medicale include secţii de chirurgie, reanimare şi terapie intensivă, traumatologie şi un laborator de urgenţă. În toată perioada de construcţie pentru spitalul din Comrat s-au cheltuit peste 40 de milioane de lei.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17009313

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!