ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul Ocolina, raionul Soroca, a fost conectat la apeduct

16:04 | 22.12.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Circa 200 de gospodării și patru instituții social-comunale din satul Ocolina, raionul Soroca, au fost conectate la apeductul magistral Soroca-Bălți și în scurt timp vor beneficia de apă potabilă la robinete. Lucrările au fost evaluate astăzi de o comisie de recepţie, care a constatat că au fost executate conform normelor, transmite MOLDPRES.

Obiectivul a fost realizat în cadrul proiectului „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă a locuitorilor a 15 sate din raionul Soroca”. Programul a fost implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord și finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Aprovizionarea satului Ocolina cu apă potabilă reprezintă una dintre cele trei etape ale proiectului. În cadrul programului s-au construit circa 1,5 km de apeduct magistral, aproximativ 10 km de rețele de distribuție a apei și o rețea de canalizare de 500 m. Astăzi, comisia de recepţie a verificat rețelele, două rezervoare a câte 100 metri cubi, 16 hidranți de incendiu, o stație de epurare la școală și o hazna la grădiniță.

În următoarea fază a proiectului este planificată executarea lucrărilor de construcție a sistemelor de apeduct în satele Valoave și Parcani. Alţi participanţi la proiect, locuitorii satului Țepilova, parte a comunei Ocolina, beneficiază de apă potabilă la robinete din luna mai 2017.

Pentru lucrările din satul Ocolina s-au cheltuit peste 11 milioane de lei. În urma implementării integrale a proiectului în toate cele 15 sate din raionul Soroca, va fi asigurat accesul la servicii calitative pentru aproximativ 16 mii de localnici.

Totodată, proiectul urmărește să regionalizeze serviciul de alimentare cu apă și canalizare în raionul Soroca prin dezvoltarea managementului operatorului economic existent. Valoarea totală a proiectului este de 23,5 mln de lei.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17009993

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!