ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Comrat a alocat surse financiare pentru evacuarea maidanezilor din oraş

10:29 | 29.01.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Consiliul municipal Comrat a alocat întreprinderii comunal-locative din localitate suma de 20 de mii de lei pentru achiziţionarea echipamentului necesar pentru prinderea câinilor vagabonzi, transmite MOLDPRES.

La şedinţa Consiliului, desfăşurată recent, întreprinderea municipală comunal-locativă a solicitat acordarea de mijloace pentru necesităţile organizaţiei. Printre acestea se numără: procurarea containerelor noi pentru gunoi, înlocuirea utilajului, achiziționarea de uniforme noi pentru angajaţi etc., indică gagauzinfo.md. Suplimentar, consilierii au decis să aloce 20 de mii de lei pentru cumpărarea echipamentului de care are nevoie brigada destinată prinderii şi evacuării în afara oraşului a câinilor vagabonzi.

Problema maidanezilor este una acută pentru autorităţile din Comrat. În ultimii ani au avut loc mai multe incidente, când câinii hoinari au atacat copiii. Orăşenii s-au adresat Primăriei de repetate ori să întreprindă măsurile necesare, iar anul trecut au întocmit şi o petiţie publică, care a fost semnată de sute de localnici.

La rândul său, administraţia municipiului transferă cu regularitate bani în acest scop, însă maidanezii, după anumite perioade se întorc în oraş, unde le este mai uşor să-şi dobândească hrană. O ieşire din situaţie ar fi construcţia unui azil pentru câini, pentru care Consiliul municipal Comrat a alocat şi un teren de pământ, însă lucrările încă nu au început.

Solicitaţi de MOLDPRES, activişti ai unor organizaţii obşteşti pentru protecţia animalelor susţin că în mare parte maidanezii, care creează griji autorităţilor locale şi populaţiei, sunt animalele care au rămas fără stăpân.

„Lumea pleacă masiv din ţară şi dacă alte averi sau imobile se vând, atunci animalele de companie, care încă cu puţin timp înainte erau îndrăgite şi calificate ca membri ai familiei, pur şi simplu sunt aruncate în stradă. Se mai întâmplă ca câinii să fie aduşi în familie pentru că şi-au dorit-o mult copiii, or, aceştia la un moment dat se plictisesc, iar animalele ajung fără stăpâni şi îngrijire. Pentru a soluţiona problema maidanezilor, într-o măsură considerabilă este nevoie şi de o mai mare responsabilitate din partea oamenilor”, afirmă reprezentanţii organizaţiilor pentru protecţia animalelor.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18000665

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!