ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM a lansat un proiect de parteneriat public-privat pentru construcţia unei arene în capitală

13:36 | 13.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. PDM a lansat astăzi un proiect de parteneriat public-privat, prin care va atrage investiții pentru construcţia unei arene multifuncționale în Chişinău. Anunţul a fost făcut de liderul democraţilor Vlad Plahotniuc la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, proiectul va fi unul grandios şi, după cum estimează experții de la Guvern, va fi finalizat într-un an de zile.

"Noi vom acorda Executivului tot suportul politic pentru acest proiect şi vom susţine toate proiectele care aduc beneficii cetăţenilor”, a spus Plahotniuc.

Conform sursei citate, statul va oferi suportul necesar pentru investitori şi va avea şi o cotă parte în proiect.

Conceptul arenei care va purta denumirea de “Chișinău Arena” a fost prezentat jurnaliştilor de speakerul Andrian Candu, care a spus că aceasta va avea o capacitate de circa 5000 de locuri şi va putea găzdui diverse evenimente, printre care concerte, conferințe, expoziții, competiții sportive, antrenamente.

“În proiectul nostru această arenă va avea şi locuri adiacente: o piscină olimpică, SPA, Fitness, Club de Tenis”, a spus Candu.

El a adăugat că arena ar putea fi construită în Stăuceni şi va costa între 30 și 50 de milioane de euro. 

(Reporter A. Zara, editor  M. Jantovan)

img18001987

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!