ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tineri de pe ambele maluri ale Nistrului vor participa la un proiect cinematografic susţinut de UE

12:13 | 14.03.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. „Filme peste Nistru” este genericul unui proiect de producţie de documentare care se va desfăşura în această primăvară. Participanţii de pe ambele maluri ale Nistrului se pot înscrie până pe data de 25 martie, transmite MOLDPRES.

În cadrul proiectului vor fi selectaţi 16 tineri cu vârsta cuprinsă între 17 şi 25 de ani, din dreapta şi din stânga râului Nistru, care vor avea posibilitatea să participe în perioada 11-14 aprilie la un atelier de lucru inedit.

„Fiind ghidați de profesioniști, tinerii vor propune idei de film documentar, vor munci în teren, vor filma, monta, edita imagini și vor analiza lucrările realizate. La final, filmele vor fi proiectate atât pe malul drept, cât și pe malul stâng al Nistrului. Pentru realizarea scurtmetrajelor echipelor li se va acorda susținere financiară”, se indică  într-un comunicat al asociaţiei OWH Studio, care a iniţiat proiectul.

Potrivit organizatorilor, aceasta este o „oportunitate unică pentru jurnaliști, producători, operatori și toți oamenii creativi și dornici de a spune povești din viață cu ajutorul camerei de filmat”.

Proiectul „Filme peste Nistru” este realizat de OWH Studio în parteneriat cu organizaţia neguvernamentală „Apriori” din orașul Tiraspol, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru  Dezvoltare.

OWH Studio a fost înfiinţat în 1995, fiind conceput iniţial ca un atelier de creaţie pentru tineri. În timp, s-a constituit un mediu profesional în care imperativul de bază constă în realizarea producţiilor de calitate, cu scopul de a promova cinematografia de calitate pe piaţa naţională şi internaţională. Începând cu 2001, OWH Studio organizează la Chişinău Festivalul Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18002017

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!