ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Economia Republicii Moldova a crescut cu 4,5% în anul 2017

19:44 | 15.03.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Economia Republicii Moldova a înregistrat în anul 2017 o creştere cu 4,5% comparativ cu anul 2016, valoarea produsului intern brut (PIB) depășind 150 miliarde de lei, potrivit datelor Biroului Național de Statistică, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului. 

La creșterea PIB au contribuit diverse activități economice, cea mai mare pondere fiind înregistrată de comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, transport și depozitare, activități de cazare și alimentație publică - cu o contribuție de 1,3 puncte procentuale la creșterea PIB-ului. Avansul economic a fost determinat și de evoluțiile pozitive din sectorul agricol, industrial, domeniul IT și al comunicațiilor, precum și cel al construcțiilor. 

Potrivit raportului, cea mai mare creștere economică din anul trecut a fost înregistrată în ultimul trimestru, când PIB-ul a însumat circa 41 de miliarde de lei, în creștere cu 6,4% față de perioada similară din 2016. 

Pentru anii 2018-2020, Ministerul Economiei și Infrastructurii prognozează o creștere a economiei cu 3-4%.

img18002089

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!