ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii efectuează percheziții la FC Dacia Chișinău într-un dosar de evaziune fiscală

10:23 | 19.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Procurorii au descins astăzi la factorii de decizie și angajații clubului de fotbal FC Dacia Chișinău într-un dosar de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. Conducerea clubului este bănuită că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 10 milioane de lei, transmite MOLDPRES.

Informația a fost confirmată pentru agenție de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Anișoara Botez. „După finalizarea perchezițiilor, vom oferi detalii despre rezultatele operațiunii”, a afirmat Botez.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2014 – februarie 2017, factorii de decizie ai clubului de fotbal, prin includerea în documentele contabile, fiscale sau financiare a unor date denaturate privind veniturile sau cheltuielile, au efectuat achitări neoficiale către staff-ul tehnic și jucătorii clubului în sumă de circa ‎3 milioane de euro.

La mijlocul lunii martie, FC Dacia Chişinău a anunțat că se retrage din Campionatul Moldovei. Clubul a fost fondat în 1999, iar momentul de glorie a fost sezonul 2010-2011, atunci când Dacia a cucerit în premieră titlul de campioană.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18003145

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!