ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău se desfășoară Festivalul Internaţional „Primăvara Europeană a Poeţilor”

17:20 | 03.05.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. Poeţi şi traducători din Republica Moldova, Azerbaidjan, Belgia, Cehia, Franţa, Lituania, România, Germania, Polonia, Rusia și Slovacia s-au întrunit astăzi la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Primăvara Europeană a Poeţilor”, care se desfăşoară în capitală în perioada 3-5 mai, informează MOLDPRES.

La festival participă poeții și traducătorii: Michaël Vandebril (Belgia), Josef Straka (Cehia), Ernest Wichner, Katharina Sigrid Eismann (Germania), Gökçehur Ç. (Turcia), Salim Babullaoglu, Ghismăt Rustamov (Azerbaidjan), Bartoz Radomski (Polonia), Zuzana Kuglerova (Slovacia), Vladimir Korkunov (Rusia), Mircea Dan Duță, Lucian Vasiliu, Nicolae Sava, Mihaela Albu, Iustin Moraru, Ana Pușcașu, Constantin Acosmei (România) ș.a.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu, a menţionat că scopul festivalului este de a deschide noi orizonturi spre cultură, precum şi de a promova literatura română din R. Moldova, prin intermediul traducerilor, pe diferite meridiane ale lumii. "Graţie contactelor şi colaborării noastre, am reuşit să scoatem câteva culegeri colective ale scriitorilor noştri în diferite limbi. De asemenea, noi am tradus în limba română creaţii ale scriitorilor străini. Vrem să pregătim tineri traducători din română în alte limbi şi din alte limbi în română”, a accentuat Arcadie Suceveanu.

În continuare, a avut loc simpozionul „Dialoguri europene: poeţi şi traducători”, urmat de lansări de carte şi recitaluri de versuri. Mâine, participanţii la festival vor avea întâlniri cu cititorii în licee şi universităţi, după care la Uniunea Scriitorilor din Moldova se va desfăşura ceremonia de înmânare a premiilor Festivalului.

Sâmbătă, participanţii la festival se vor deplasa la Soroca, unde va avea loc un recital poetic la Cetatea din localitate.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu) 

img18003612

img18003612

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!