ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe și a declarat alegerile din capitală ca fiind ilegale

19:44 | 21.06.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut astăzi decizia primei instanțe și au declarat alegerile locale noi din capitală ca fiind ilegale și nule, transmite MOLDPRES.

În urma pronunțării deciziei, primarul ales, Andrei Năstase, a calificat hotărârea drept una ilegală. „Magistrații au evitat să analizeze probele noastre. Este o lovitură asupra statului și poporului nostru. Vom contesta decizia judecătorilor”, a spus Năstase.

Decizia Curții de Apel poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Tot în cadrul ședinței de azi, Năstase a solicitat recuzarea completului de judecători, însă cererea a fost respinsă.

În timpul desfășurării ședinței de judecată, susținătorii lui Andrei Năstase au protestat în fața Curții de Apel Chișinău și în fața Primăriei capitalei. Aceștia au cerut validarea mandatului de primar al capitalei.

Acum două zile, magistrații Judecătoriei Chișinău, sectorul Centru, au declarat alegerile locale noi ca fiind ilegale și nule, iar mandatul primarului ales nu a fost validat. Motivul principal al declarării alegerilor locale noi drept ilegale au fost live-urile făcute pe o rețea de socializare de către primarul ales, Andrei Năstase, în ziua scrutinului, prin care acesta a îndemnat cetățenii să iasă la vot.

Alegerile locale s-au desfășurat în două tururi, la 20 mai și 3 iunie. În urma turului doi, Andrei Năstase a acumulat 52,08% din voturile chișinăuienilor, iar contracandidatul său Ion Ceban 47,43%.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18005318

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!