ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Avdarma va fi construit un teren sportiv în aer liber

13:23 | 05.07.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. În satul Avdarma din UTA Gagauz-Yeri a început construcţia unui teren sportiv în aer liber. Finanţarea lucrărilor şi procurarea echipamentului sunt asigurate de mecenaţii locali, transmite MOLDPRES.

Terenul va fi construit în centrul satului, pe o suprafaţă neîngrijită de lângă grădiniţa de copii. „Scopul acestui proiect este de a amenaja localitatea în stil modern, precum şi de a crea condiţii optime pentru modul sănătos de viaţă al sătenilor”, potrivit avdarma.md.

„După ce va fi amenajat terenul, vom instala aparate pentru antrenamente ce vor putea fi folosite pe orice timp şi de diferite categorii de vârstă. Dorim să facem centrul satului şi frumos, şi util”, a afirmat Piotr Gargalâc, conducătorul lucrărilor de construcţie.  

Conform sursei citate, terenul va avea o suprafaţă de 256 metri pătraţi, iar utilajul se va achiziţiona de la o uzină specializată în echipamente pentru funcţionarea în aer liber.

Se preconizează ca lucrările de la Avdarma să fie finalizate până la data de 20 iulie.

După cum informează portalul localităţii, după ce va fi gata terenul, autorităţile vor planta în zona adiacentă  60 de copaci.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18005794

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!