ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Comrat va fi organizată Şcoală de Vară “UTA Gagauz-Yeri – autonomia tinerilor” – 2018

12:25 | 06.07.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Autorităţile de la Comrat au anunţat înregistrarea la cea de-a XII-a Şcoală de Vară cu genericul “UTA Gagauz-Yeri – autonomia tinerilor” – 2018. Cererile pot fi depuse până la data de 20 iulie, transmite MOLDPRES.

În acest an, Şcoala de Vară îşi va începe lucrările la 30 iulie şi va fi găzduită de o tabără de odihnă din regiune, fiind planificată participarea a circa 200 de tineri, cu vârsta între 17-30 de ani, care locuiesc sau învaţă pe teritoriul UTA Gagauz-Yeri.

Potrivit organizatorilor, agenda întrunirii include mai multe acţiuni cum ar fi, ateliere de orientare profesională, instruiri pentru diminuarea conflictelor, cursuri de dezvoltare a afacerilor în regiune şi tehnologii informaţionale, master-class-uri pentru susţinerea unui discurs public, în mass-media, de fotografie, pictură, sculptură, artizanat ş.a.  

Tinerii vor avea ocazia să se întâlnească cu experţi, jurnalişti, politologi, oameni de afaceri din autonomie şi din ţară, indică gagauzinfo.md.

Şcoala de Vară “UTA Gagauz-Yeri – autonomia tinerilor” a fost instituită în 2006 şi se desfăşoară sub patronatul başcanului, în organizarea Direcţiei pentru tineret şi sport a executivului de la Comrat.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18005842

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!