ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orașul Căușeni va avea o Alee a personalităților din domeniul culturii

12:04 | 14.07.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Orașul Căușeni va avea o Alee a personalităților din domeniul culturii. Consiliul raional Căușeni a transmis Ministerului Educației, Culturii și Cercetării argumentarea includerii fiecărei din personalitățile propuse în lista edificării busturilor, iar ministerul a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern ce a fost propus spre consultare, informează MOLDPRES.  

În ținutul Căușeni s-au născut personalități marcante în domeniul culturii, ca Ion Ungureanu, Grigore Grigoriu, Emil Loteanu, Maria Bieșu, Vasile Brescanu, Ion Guțu, Eugen Bîzgu.  

Aleea se propune a fi amenajată  în orașul Căușeni, strada Păcii, 18, cu suprafața de 540,0 metri pătrați, alocată din terenul aferent Casei de Cultură. Cheltuielile pentru elaborarea documentațiilor de proiect privind amenajarea Aleii și executarea lucrărilor de edificare a busturilor vor fi asigurate din mijloace financiare, din contul soldului de mijloace bănești constituit în urma executării bugetului raional Căușeni.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img18006151

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!