ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regulamentul privind oferirea statutului de producător eligibil în domeniul producerii energiei va fi publicat în Monitorul Oficial

11:24 | 19.07.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Regulamentul privind desfășurarea licitațiilor pentru oferirea statutului de producător eligibil în domeniul producerii energiei din surse regenerabile va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Regulamentul stabilește condiţiile ce urmează a fi aplicate la organizarea licitațiilor desfășurate pentru oferirea statutului de producător eligibil persoanelor care finanțează, construiesc şi exploatează o centrală electrică ce utilizează surse regenerabile de energie.

Licitațiile vor fi organizate de către o Comisie alcătuită din cinci membri. Investitorii care vor obține statutul de producător eligibil, vor fi obligați să construiască şi să pună în funcțiune centrala electrică în termen de cel mult 36 de luni.

Statutul de producător eligibil va putea fi retras în cazul în care  se va constata că investitorul respectiv a oferit informaţii false atunci când a prezentat oferta, nu a depus garanţia de execuţie a contractului, nu a construit şi nu a pus în funcțiune centrala electrică în termenul stabilit.

Regulamentul va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18006322

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!