ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Leușeni a fost deschis un nou post de salvatori și pompieri

13:51 | 26.07.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. 35 mii de cetățeni au un nou post de salvatori și pompieri, inaugurat la Leușeni. Acesta va deservi 19 localități din raionul Hâncești, dar și localități din România, aflate la frontieră, pe o distanță de până la 30 km. La deschidere a participat premierul Pavel Filip, care a menționat că siguranța cetățenilor rămâne o prioritate pentru Guvern, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

„Vreau să mulțumesc familiilor dumneavoastră, celor care vă așteaptă acasă și vă dau puteri zilnic pentru acest lucru deloc ușor. 35 mii de cetățeni din localitățile învecinate pot trăi mai liniștit, întrucât au alături această unitate de salvatori”, a declarat premierul.

Lansarea postului va permite scurtarea timpului de intervenție până la maxim 15 minute. Anterior, deplasarea până la unele localități din preajma frontierei dura chiar și o oră. Pentru că unitatea va deservi și localități din România, premierul a menționat că „este un gest prin care putem contribui și noi la securitatea vecinilor noștri, în semn de recunoștință pentru diferite forme în care ne ajută, inclusiv prin proiectul SMURD”.

În cadrul unității vor activa 24 de pompieri și salvatori, în regim non-stop. Edificiul este unul modern, are încăperi de odihnă și o sală de sport.

Pentru construcția și dotarea noii unități au fost alocate 4 milioane de lei din buget. „Nu există miracole atunci când vorbim că trebuie să investim în infrastructură, în educație, în instituțiile de forță, în serviciile de sănătate, să știți că pentru aceasta este nevoie de bani. Și îmi pare bine că, după doi ani și jumătate, de când ne-am asumat responsabilitatea de a guverna Republica Moldova, avem această posibilitate să facem investiții sociale, proiectul de astăzi fiind o demonstrație a acestui fapt”, a conchis Pavel Filip.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!