ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile din UTA Gagauz-Yeri vor oferi granturi pentru susţinerea antreprenoriatului local

12:07 | 27.07.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. 20 de agenţi economici din UTA Gagauz-Yeri vor beneficia de granturi de la Fondul susţinerii antreprenoriatului local, creat de administraţia autonomiei. Primele contracte au fost semnate ieri, la Direcţia de dezvoltare economică a Executivului de la Comrat, transmite MOLDPRES.
 
După ce vor obţine certificatele necesare, beneficiarii vor primi din acest fond până la 200 de mii de lei, pentru a-şi realiza proiectele prin investirea în noi tehnologii de producere.

Managerul unei întreprinderi din Ceadâr-Lunga, Vladimir Sarioglo, a afirmat că din acest grant va procura echipament nou, care îi va permite să-şi extindă afacerea şi să creeze nu mai puţin de şapte locuri de muncă, indică gagauzinfo.md.
 
Totodată, vor fi susţinute şi afacerile începătoare, cum este, bunăoară, start-up-ul condus de Alexandr Guboglo. Antreprenorul administrează o întreprindere care nu are încă o istorie proprie, însă datorită grantului autorităţilor va putea să-şi achiziţioneze utilajele necesare pentru dezvoltarea ideilor de business.

În total, Fondul pentru susţinerea antreprenoriatului  din autonomie constituie 3,6 milioane de lei.  

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18006647

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!