ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Biblioteca Națională a fost inaugurat un centru de studiere a limbii engleze

18:31 | 14.09.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM) a fost deschis astăzi un centru de resurse pentru un grup variat de persoane - elevi, studenți ș.a. care învață limba engleză, cât și pentru profesorii de engleză, relatează MOLDPRES.

Centrul de studiere a limbii engleze a fost inaugurat în urma semnării un acord trilateral de cooperare semnat în aceeași zi între Consiliul Britanic Ucraina, Asociația Obștească a Metodiștilor în Elaborarea Trainingurilor Aplicate (META) și BNRM.

La eveniment au participat Ambasadorul Marii Britanii în R. Moldova, Lucy Joyce, șeful cabinetului ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Gheorghe Postică, bibliotecari, profesori, elevi și studenți.

Solicitată de MOLDPRES, directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, a menționat că Centrul va fi dotat cu resurse printate și digitale, care vor permite funcționarea eficientă și organizarea unei game largi de activități pentru elevi, studenți, cadre didactice, menite să promoveze limba engleză pentru o varietate de public.  De asemenea, se vor desfășura diferite ateliere de lucru și evenimente dedicate dezvoltării profesionale a profesorilor de limba engleză, precum și cluburi de discuții cu vorbitori nativi, cluburi de carte, vizionări de filme în engleză, etc., pentru elevi și studenți.

”Astăzi bibliotecile devin spații deschise pentru comunitate. Această tendință este prioritară și pentru Biblioteca Națională. În plan de cooperare noi extindem parteneriatele în special cu organizațiile obștești care sunt parte a acestei comunități. Sperăm că odată cu deschiderea Centrului de resurse să crească numărul de vizite la bibliotecă și împrumuturi și să fim mai cunoscuți în mediul educațional, să devenim un spațiu de comunicare pentru vorbitorii de limba engleză”, a subliniat Elena Pintilei.

La rândul său, șeful cabinetului ministrului Educației, Culturii și Cercetării, profesorul universitar Gheorghe Postică a afirmat că educația și cultura sunt elementele de bază ale societății moderne.  ”Fără comunicare este imposibil să promovezi cultura și educația. Iar engleza este limba civilizației moderne”, a accentuat Gheorghe Postică. În context, directorul Asociației Obștești META, Galina Guzun a menționat că Centrul ”va ajuta să ridicăm educația la un înalt nivel”.

În prima zi, în cadrul Centrului au avut loc două ateliere pentru profesorii de limba engleză, precum și pentru elevi și studenți.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!