ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Studenții cazați în cămine vor avea condiții mai bune de trai

13:23 | 15.11.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Toate căminele din subordinea instituțiilor de învățământ de stat vor fi dotate suplimentar cu mașini de spălat, mașini de uscat haine, calculatoare conectate gratuit la internet, băi și săli de sport. Executivul a aprobat, în ședința miercuri, un nou Regulament care să asigure buna funcționare a căminelor și condiții mai bune de trai pentru tineri. Totodată, organele de administrare a căminelor vor asigura condiții de acces și de trai pentru persoanele cu dizabilități, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a guvernului.

De asemenea, documentul prevede modificarea regimului de acces în căminele instituţiilor de învăţământ superior de stat – accesul fiind asigurat permanent. În același timp, se exclude obligativitatea deconectării luminii după ora 24.00 - aceasta va fi stinsă doar în încăperile de uz comun. Totodată, studenților li se va permite să conecteze obiecte suplimentare de iluminare și încălzire.  

Cel târziu cu trei săptămâni înainte de începerea cazării studenților, comisiile de cazare constituite în instituţiile de învăţământ vor fi obligate să difuzeze, obligatoriu, inclusiv pe pagina web a instituției, informații privind numărul de locuri de cazare pentru fiecare cămin și criteriile de repartizare a acestora.

img18010233

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!