ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a fost inaugurat Anul Familiei

15:33 | 28.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Anul 2019, declarat de șeful statului Anul Familiei, a fost inaugurat astăzi la Chișinău în cadrul unei ceremonii oficiale, transmite MOLDPRES.

La eveniment a participat șeful statului Igor Dodon, împreună cu prima doamnă, Galina Dodon. Oficialul a anunțat despre elaborarea unui program național pentru protejarea și susținerea integrității familiilor.

„O atenție deosebită va fi acordată măsurilor sociale prin dezvoltarea unui program de sprijin pentru familiile tinere care au nevoie de o locuință. La fel de importantă este inițiativa privind plata capitalului de maternitate, care ne propunem să fie reactualizată prin majorarea cuantumului alocației unice pentru nașterea copiilor”, a spus Igor Dodon.

Totodată, în cadrul evenimentului, autoritățile publice centrale și locale au fost încurajate să desfășoare acțiuni consacrate Anului Familiei pentru a promova valorile acesteia în societate.

La ceremonia de inaugurare au evoluat mai mulți artiști autohtoni și au fost oferite premii mai multor familii.

img19000719

img19000719

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!