ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Producătorii de pomuşoare pot obţine granturi de la Guvernul SUA

12:52 | 31.01.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/.  Producătorii de pomuşoare din ţara noastră vor putea beneficia de granturi oferite de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Cererile pot fi depuse până la data de 1 martie, transmite MOLDPRES. 

Granturile vor fi oferite în cadrul proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM), care şi-a propus să susțină activitățile de inovare și transfer tehnologic în sectorul horticol. Totodată, urmează să fie îmbunătățite practicile de producere și post-recoltare în cadrul lanțului valoric al pomușoarelor, în special, pentru căpșuni, şi într-o măsură mai mică, la mure.

Prin acordarea acestor granturi, proiectul este interesat să susțină activități care să prezinte noi soiuri de zmeur prin utilizarea sistemelor inovatoare de suport; să ofere soluții tehnologice pentru producerea și vânzarea în comun prin intermediul  clusterelor/cooperativelor/asociațiilor; să ofere soluții pentru activități post-recoltă și necesități de depozitare la rece pentru grupurile de producători, în scopul eficientizării lanțului de aprovizionare cu pomușoare și sporirii capacității de vânzări.

Potențialii beneficiari pot solicita finanțare pentru una sau mai multe activități. Proiectul anticipează acordarea a aproximativ 1,9 mln de lei pentru finanțarea activităților de grant, însă beneficiarii  urmează să contribuie cu cel puțin 50% din valoarea totală a activității.

Procesul de obţinere a finanţării va fi examinat în cadrul unui atelier de lucru, organizat pe 6 februarie, la USAID.

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova își propune în perioada 2016-2021 să contribuie la dezvoltarea sectorului agricol pentru a impulsiona creșterea economică și schimbările în localitățile rurale, sporind bunăstarea locuitorilor țării noastre. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul APM, împreună cu antreprenorii agricoli, Asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigare și alți parteneri, contribuie la majorarea profitabilității fiecărui hectar de teren agricol, creșterea calității și productivității produselor cultivate, sporirea vânzărilor pe piața locală și internațională și încurajarea parteneriatelor în sectorul agricol.

img19000844

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!