ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gimnaziul din satul Flămânzeni, Sângerei, va fi eficientizat energetic cu susţinerea UE

13:17 | 13.02.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Gimnaziul “Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni, raionul Sângerei, va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) cu susţinerea Uniunii Europene. Etapele desfăşurării programului au fost examinate astăzi de către membrii Comitetului director local al proiectului, transmite MOLDPRES.

Potrivit ADR Nord, ca urmare a implementării proiectului, consumul anual normat de energie la gimnaziul din satul Flămânzeni se va reduce cu 552 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 - cu 118 tone. Valoarea estimativă a proiectului se cifrează la circa 1,3 milioane de euro. În prezent, în cadrul acestuia este elaborată documentația tehnică de execuție a lucrărilor de renovare a școlii prin eficientizare energetică, iar un contract de achiziționare a serviciilor în acest sens a fost semnat la finele anului trecut.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului "Iurie Boghiu" din satul Flămânzeni” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei  în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!