ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Denis Vieru a câștigat turneul de judo Grand Prix din Antalya

09:19 | 06.04.2019 Categorie: Sport

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Denis Vieru (66 kg) a câștigat ieri turneul internațional Grand Prix de la Antalya (Turcia), transmite MOLDPRES.

El a repurtat, până în finală, victorii prin ippon, înainte de expirarea timpului regulamentar, în meciurile disputate cu Petar Zadro (Bosnia-Herțegovina), Matej Poliak (Slovacia), Vano Makhatadze (Georgia) și Kherlen Ganbold (Mongolia). În ultima partidă a avut, însă, nevoie de mai mult timp (6 minute și 59 de secunde) pentru a-l învinge pe Mihail Puliaev (Rusia) în vârstă de 32 de ani, triplu vicecampion mondial.

”În acest ultim meci, a dat dovadă de mare caracter. Și asta mi-a plăcut cel mai mult, mă face să privesc cu mai mult optimism la viitoarele turnee. M-am bucurat mult și că m-a telefonat la Chișinău, la puțin timp după încheierea turneului. M-a întrebat dacă sunt satisfăcut de tehnica demonstrată. I-am răspuns că în proporție de 60 la sută și că mai avem mult de lucru la detalii, mărunțișuri. Doar cunoașteți fraza ”Diavolul se ascunde în detalii”. Oricum, deocamdată, este bine”, astfel a comentat pentru agenție victoria elevului său, antrenorul Veaceslav Bacal.

Imediat după festivitatea de premiere, Denis Vieru a plecat în Germania pentru a evolua în Bundesliga.

Astăzi, la turneul din Antalya se vor încadra în concurs Victor Sterpu și Ion Nacu, ambii la categoria de greutate până la 73 de kilograme. Mâine vor evolua Iurie Mocanu și Mihail Marchitan, ambii la categoria de greutate 90 de kilograme.

Liderii categoriei de greutate până la 81 de kilograme, Dorin Goțonoagă și Nicon Zaboroșciuc, nu participă la turneu, deoarece sunt accidentați.

Denis Vieru (22 de ani) este student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, medaliat cu bronz la Europenele de juniori (Oberwart, 2015), câștigător al etapelor Cupei Europei de la Deva, Paks, Leibnitz, campion european Under-23 (Tel Aviv, 2016), premiant la turneele Grand Prix din 2018 de la Budapesta și Antalya, iar anul curent a câştigat în premieră în istoria sportului moldovenesc turneul Grand Slam de la Paris.

El se situează în prezent pe locul 4 în clasamentul olimpic. Primii 32 judocani situați în acest top obțin dreptul să concureze la Jocurile Olimpice de la Tokyo-2020.

img19002744

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!