ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Europarlamentarele nu vor produce o schimbare categorică în legislativul european

11:31 | 26.04.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Alegerile europarlamentare din 26 mai vor fi diferite faţă de scrutinele anterioare, deoarece structura de forţe în Parlamentul European se va schimba, însă partidele tradiționale se bucură în continuare de suficientă susținere şi vor asigura consecvența în acţiunile UE. Declarația a fost făcută de Iulian Groza, director executiv al Institutului pentru Politici şi Reforme Europene, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru AIS MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, ultimele sondaje arată că în noul legislativ european se vor regăsi mai multe partide de extremă stângă şi dreaptă cu conotații populiste, însă partidele tradiționaliste se bucură în continuare de susținere în mai multe ţări.

„Per ansamblu, viitorul Parlament European nu va avea o formulă foarte diferită, iar partidele tradiționaliste vor reuși să formeze viitoarele structuri şi să asigure o consecvență”, a opinat Groza.

Cea mai mare provocare pentru partidele din legislativul european vor fi discuțiile legate de viitorul UE, după Brexit.

Interviul integral cu directorul executiv al Institutului pentru Politici şi Reforme Europene, Iulian Groza, poate fi urmărit pe pagina web a agenției: www.moldpres.md

img19003342

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!