ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tineri din Ceadâr-Lunga desfăşoară un proiect ecologic

12:36 | 30.05.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Un grup de tineri din municipiul Ceadâr-Lunga au lansat un proiect ecologic, în cadrul căruia în centrul localităţii au fost instalate containere pentru deşeuri, iar în şcoli au fost desfăşurate instruiri de informare asupra necesităţii păstrării mediului înconjurător, transmite MOLDPRES.

Proiectul „Green Eye” este finanţat datorită programului ”Provocările democraţiei”, realizat de două asociaţii obşteşti.

Potrivit conducătorului proiectului, Olga Nedialcova, până în prezent, împreună cu primăria Ceadâr-Lunga au fost instalate 30 de urne pentru gunoi şi au fost desfăşurate ore ecologice în instituţii de învăţământ. „Le-am povestit copiilor despre impactul produselor din plastic şi ce trebuie de făcut pentru a păstra natura curată şi mediul ce ne înconjoară nepoluat. Copiii au fost activi şi au venit cu mai multe propuneri constructive în acest sens”, a explicat Olga Nedialcova.

Totodată, tinerii activişti din Ceadâr-Lunga au anunţat în şcolile locale şi un concurs pentru cel mai bun film cu tematică ecologică. Iniţiativa a fost susţinută de autorităţile locale. „Este un lucru foarte bun şi care merită urmat. Este o bucurie că avem în municipiu tineri activi, cu atitudine, care nu sunt indiferenţi faţă de situaţia din localitatea natală şi nu se feresc de muncă”, a specificat primarul de Ceadâr-Lunga, Anatoli Topal.

Organizaţia tinerilor din Ceadâr-Lunga „Pharos” are deja o experienţă de implicare în proiecte sociale. Astfel, activiştii au participat la plantarea copacilor în parcul local, la lucrările de salubrizare a complexului de creştere a cailor At-Prolin, alte acţiuni ecologice municipale, conform ceadir-lunga.md.

img19004138

img19004138

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!